Кадри от бруталната агресия между ученици в Пловдив (18+)

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (30)
20:11 / 28.09.2020
22220
Агресия между ученици в центъра на Пловдив. Няколко деца са с леки наранявания след размяна на удари, ритници и замеряне с яйца. Наложила се е и намесата на полицията, за да се предотвратят по-сериозни инциденти. В основата на конфликта се оказа непоносимост към хора с различна сексуална ориентация.

В неделя следобед група ученици минава през централните улици на Пловдив с хомофобски викове. От други видеа, качени в интернет, се вижда как младежите се отправят към Цар Симеоновата градина и започват да целят с яйца и брашно свои връстници. Напрежението ескалира в словестна и физическа саморазправа.

Георги е момчето, което първо разпространява видео от случилото се в социалните мрежи. Именно там, по думите му, дни по-рано е станала организацията.

"В социалните медии беше пълно със закани, с постове, със задраскани знамена за обратните и писаха нещо от сорта на, че в неделя се събират, за да ги изгонят. Повечето са такива, които тренират някакви бойни спортове, хора, които се водят хомофоби", разказа той.

Пред камерата на Нова застава и едно от нападнатите момичета. "Срещу нас тръгнаха момчето, което организира цялата тази идея и другите момчета, които бяха над 30 години. Като ни видяха нас, първо казаха: “Не, тези не са гейове, тях ги оставете". Но имаше едно момиче с нас. Тя просто беше с къса коса и нищо друго, те съдят по външния вид", разказа тя.

Момичетата се опитват да защитят приятелката си. "След като видяха, че застанахме пред нея, за да я защитаваме, започнаха и нас да ни плюят и да ни целят с яйца. После всичко премина към бой и започнаха да ритат някои от момичетата", каза още момичето.

В Instagram се появиха и снимки, на които се виждат деца с рани и синини по телата. Георги осъжда действията на връстниците си. "От малък ми е много тъжно да виждам такива неща, защото аз не мисля, че хората трябва да се мразят. Всички сме равни, не разделям хората", казва той.

В писмо до медиите от прокуратурата съобщиха, че са започнали проверка, която да установи кои са участниците и свидетелите на сблъсъците.


Виж коментарите (30)

Още по темата (8):
12.10.2020 Плашат пловдивските "различни“ със скандални закани
11.10.2020 Полицията в Пловдив остава нащрек след напрежението на протеста срещу хомофобията
08.10.2020 Шествие в подкрепа на гейове и лесбийки в Пловдив и на всички, приличащи на такива
30.09.2020 Потрес! Вижте детайли от наказателната акция срещу гейове и лесбийки в
Пловдив!
29.09.2020 Говорят свидетели на агресията, станала в центъра на Пловдив
28.09.2020 Установиха организатора на грозните сцени и бой между ученици в центъра на Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).