КАТ: Пътят е бил сух, висока скорост или повреда са причините за тежката катастрофа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (27)
11:36 / 24.01.2016
7977
Сред работните причини за възникване на пътнотранспортното произшествие на бул. "Найчо Цанов" в Пловдив, при което има двама загинали, са техническа неизправност на моторното превозно средство и несъобразена с пътните условия скорост. Това каза инспектор Ботьо Гиргинов, говорител на КАТ "Пътна полиция" - Пловдив. По думите му, в процес на изясняване е да се достигне до механизма за възникване на пътнотранспортното произшествие.

"Подчертавам само, че това са работни причини. За щастие, в този момент на автобусната спирка е нямало хора, които да престояват и да изчакват по маршрута на градските автобусни линии", каза Гиргинов. Той добави, че е образувано следствено дело под наблюдението на Окръжна прокуратура - Пловдив и в момента протичат процесуално-следствени действия по установяване на причините по възникване на пътнотранспортното произшествие с двама загинали. "Не може да се коментират детайли и подробности, тъй като в момента се извършват процесуално-следствени действия под наблюдението на окръжен прокурор. Незабавно е уведомен дежурния окръжен прокурор в Окръжна прокуратура - Пловдив. Касае се за хора, водач и пътник, които са загинали на видима възраст между 20 и 25 години.

Относно допълнителни данни за самоличността им следва да се потърси разрешение на наблюдаващия прокурор.

Констатирано е, че пътното платно е почистено. Друго важно, което е установено при извършения първоначален оглед, е че зимните условия не предразполагат към възникване на пътнотранспортни произшествия", коментира инспектор Ботьо Гиргинов. Говорителят на КАТ "Пътна полиция" - Пловдив обясни, че сигналът за възникване на пътното произшествие на 23 януари е подаден в 18:57 часа на телефон 112. На място се констатира, че лек автомобил "Мерцедес", с водач и пътник, напуска пътното платно, излиза извън него, като последователно се блъска в конструкция на автобусна спирка и в рекламно съоръжение - билборд.

"Спешните екипи на място установяват, че в лекия автомобил, който е с големи деформации, на място са починали водачът и пътник на предна дясна седалка", добави инспектор Ботьо Гиргинов.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (27)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).