Изключват осветлението на Главната за "Часът на Земята"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:25 / 30.03.2012
928
"Часът на Земята" започва през 2007 г. в град Сидни, Австралия, където 2,2 милиона домакинства и фирми угасят осветлението си за един час, за да покажат, че е време да се предприемат реални стъпки срещу промените в климата. България се включва в кампанията през 2010 г., а сега Пловдив за първа година ще се включи към световната инициатива.

Тази година петото издание на "Часът на Земята" е под мотото "Аз правя, ти действаш" и се стреми да покаже, че всеки от нас е в състояние да промени света, в който живее с малки, но постоянни действия.

В събота от 20:30 до 21:30 ще бъде спряно осветлението по Главната улица, осветлението на Пощата и административните сгради в града. 

Събитието се организира от младежката организация People to people international съвместно с община Пловдив. От 20:30 до 21:30 пред ДНА (до къдравия фонтан) ще бъдат поставени свещички под формата на цифрата 60, символизиращи времето от 60 минути, в което е изключено осветлението срещу промените в климата. Също така ще има и акустично изпълнение на китари.

 


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Прочутата фамилия Райчеви се сдоби с още един член, появи се малк...
Експерти от Италия и България обмениха опит и идеи на международе...
Николай Маринов: Пловдив е като малко копие на цялата ни държава
Откриха нарушения в заповедта за уволнение на бившия шеф на полиц...
В Пловдив откриха най-силното издание на "Хемус", има какво да се...
Изтребители "МиГ-29" прелетяха с оглушителен шум ниско над Пловди...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).