ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Изключителна личност, участник в много холивудски филми, идва в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:00 / 16.10.2022Коментари (0)3490
©
В третото събитие от поредицата "Успешните“ сме горди да ви представим сенсей Тадаши Ямашита - велик майстор по бойни изкуства, признат като най-бързият каратека - 13 удара за 2 секунди, участник в много холивудски филми от 80-те и 90-те години.

Срещата е на 20 октомври 2022 г. , четвъртък, от 18:30 ч. в клуб "Фарго“ в Пловдив. Входът е свободен!

До края на годината поредицата събития "Успешни“ ще ви запознае със седем вдъхновяващи имена. Събитията се провеждат с подкрепата на община Пловдив и са част от Културния календар на града за 2022 година.

В третото издание на "Успешните“ предстои да се срещнете с изключителния сенсей Тадаши Ямашита – познат на българската публика от филмите "Американска нинджа“.  Роден през 1941 година в Япония, той счита себе си за окинавец. Баща му умира, когато е на три години и заедно с майка му се преселват на остров Окинава.

Още от малък се отличава със своя буен нрав и твърд характер. В училище често се бие с по-големите ученици и този факт привлича вниманието на директора – учител по карате, който насила го отвежда в доджото, където малкият Ямашита изучава бойните изкуства, както и най-важното – дисциплина.

Тадаши изучава Шорин Рю карате при сенсей Шугоро Наказато – 10-и дан и Матайоши кобудо при сенсей Шинпо Матайоши – 10-и дан на девет годишна възраст. Първият си черен пояс, сенсей Ямашита защитава на 16 годишна възраст. През 1960 година печели карате шампионата на Окинава по Ката и Кумите. Въпреки младата си възраст участва в множество двубои с изтъкнати майстори по бойни изкуства от Окинава и Япония, които печели безапелационно. Паралелно с бойните изкуства усилено се занимава с мотоциклетизъм, където също печели множество национални титли.

През 1972 година се премества в Южна Калифорния, където Майк Стоун – световен шампион по карате и Ед Паркър – основател на Кемпо карате, разпознават в сенсей Ямашита гениален каратека и виртуоз в боя с оръжия. Сенсей Тадаши Ямашита демонстрира таланта си през 1973 година на турнир в Лонг Бийч пред 7000 зрители.

Признат е като най-бързия каратека – 13 удара за 2 секунди. Основава Международна Ямашита Будо Асоциация, Американска Асоциация по Шорин Рю карате и Зен Окинава кобудо. Подготвя четирима световни шампиона за професионалисти в различни категории на кикбокс, тайбокс и карате /пълен контакт/.

На базата на своя богат опит развива бойната система СуйКенДо – пътят на водния юмрук. СуйКенДо е бойно изкуство, което се отличава с бързи, взривни и флуидни техники, насочени към ефективната самоотбрана. Допринася за популяризирането на бойните изкуства в целия свят с участията си в много американски и японски екшъни, сред които поредицата "Американска нинджа“, както и документални филми. Публикува редица книги и видео материали за карате и кобудо.

Очакваме ви в четвъртък – 20 октомври от 18:30 ч. в клуб "Фарго“ за специалната ни среща със сенсей Тадаши Ямашита.

Поредицата "Успешните“ цели да запознае младите хора с изтъкнати професионалисти от сферите спорт, кино, театър, литература, журналистика. Гостите ще споделят за извървения път до целите, за които някога са мечтали. За качествата, които са им били необходими и грешките, които са допуснали. Срещите се провеждат в клуб "Фарго“.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: