Иван Тотев – момчето, което не си отива

Автор: Любомир Минчев
Коментари (34)
08:44 / 12.11.2019
85158
Разочаровани са онези, които си мислеха, че Иван Тотев ще си тръгне с наведена глава от общината. След два успешни мандата няма нужда да си гледа върха на обувките. Като кмет придаде значимост дори на табелката пред кабинета, където пише "кмет“ с някакво име. Вчера я снимаха симпатизанти на Здравко Димитров с името на техния човек. Кефеха се хората. Един друг пък се молеше: Искам да му видя стола. Вероятно е службогонец някакъв.

Няма значение. И табелката и столът имат друг живот след Иван Тотев. Защото и Пловдив има друг живот.

Не съм броил битките му за тези осем години, вероятно и той не ги знае колко са, но в крайна сметка големият победител е Пловдив. Другият Пловдив, който Тотев построи. В словото си вчера пред общинската сесия новият кмет Здравко Димитров каза, че поема един бързо развиващ се град. Не каза, че това е градът на Тотев, но се подразбира. Или както обичат да се изразяват политическите джуджета – "Моделът Тотев“. Вече и те разбраха какво означава този модел – бурно икономическо развитие, инвестиции, променена градска среда, Европейска столица на културата.

А битките са ясни – вътрешнопартийни срещу предателите и службогонците, битки срещу олигархични кръгове, чиято алчност срещна твърдостта на един пловдивски кмет. Това бяха битки за Пловдив, които Иван Тотев спечели. Затова той не си отива. Няма как да си отиде, когато неговият Пловдив е пред очите ни.

Дори пред съда Иван Тотев не гледаше в обувките си.Защото знаеше, че това не е негова лична битка, а за Пловдив. И добре видя кои се отдръпнаха, кои си тръгнаха, кои пресметнаха, че да си до него в този момент е опасна близост. И кои в крайна сметка бяха около него само за личния си интерес. Сега сигурно ще се завърнат, ще се пишат и партийни дисиденти, но след четири години никой няма да помни имената им. Такава е съдбата на предателите.

Иван Тотев не си отива. Няма нужда да маха за сбогом. Огледайте се и вижте новия Пловдив. Той има самочувствието да каже: Аз бях много добър кмет! И го казва. Защото е наясно с всяка секунда борба през тези осем години. Има самочувствието да каже, че оставя един развит и подреден град. И го казва с удоволствие.

Такива кметове не си отиват.

Виж коментарите (34)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).