Иван Тотев и Симеон Дянков дадоха старт на строежа на новата детска градина в "Южен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
16:30 / 23.01.2013
9056
Преди минути първа копка на новата детска градина в "Южен" направиха министърът на финансите Симеон Дянков и кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Така те дадоха старт на изграждането на забавачката, наречена "Котаракът в чизми", която ще е с разгърната застроена площ от 2257.1 квадратни метра и с капацитет от 8 групи за над 300 деца. 

"Бъдещите 3 г. и половина се надявам темата за местата в детските градини да изчезне от мисълта на родителите", каза по време на събитието Дянков.

По думите на Тотев, проблемът не е само в Пловдив, а в цяла България. За да го реши, миналата година Общината започна много сериозни действия. Едно от нещата бяха стартиране на процедурите за избор на изпълнител на новата градина и на яслата в "Тракия", без да е ясно от къде точно ще дойде финансирането на обектите, каза още градоначалникът. 

"И тук дойде ролята правителството, което отпусна с решение на Министерски съвет парите, нужни за строителството на двете детски заведения в града", допълни още Тотев. 

Държавата отпуска 4 млн.лв. за строежа на детското заведение в "Южен" и детската ясла в "Тракия". Общинската управа смята, че така ще се реши наболелият проблем с недостига на места в забавачките в района. Дянков заяви още, че по този начин държавата ще помага при решаването на проблема за лиспата на места в детските градини.

Очаква се септември месец детската градина да приеме първите малчугани. Тя ще се строи в двора на СОУ "Константин Величков" на ул. "Бугариево" № 6. Изпълнителят на проекта вече е избран с обществена поръчка и това е обединение "ГБС - Пловдив".

Вече ви информирахме, че правителството отпуска 30 млн. лв. за строителство на детски градини и ясли в седемте големи града - София, Бургас, Варна, Плевен, Пловдив, Русе и Стара Загора. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (8)

Още по темата (257):
26.04.2024 Обновената ДГ "Десислава" бе открита с официална церемония
26.04.2024 Обновиха ДГ "Еделвайс" в Пловдив
21.04.2024 Читателка: Тази е една от най-добрите детски градини в Пловдив!
19.04.2024 Ето я най-новата детска ясла с млечна кухня в Пловдив
05.04.2024 Родители са притеснени от случващото се в детска градина в Пловдив. Директорката: Всичко е наред
18.01.2024 Родители: Бутафорно откриха детска градина, която не работи!
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).