ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Иван Тотев: Стартираме нов етап в обновяването на Римския стадион
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:02 / 08.09.2011Коментари (25)5818
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив.
С решение и заповед на областния управител инж. Иван Тотев бяха обявени две конкурсни процедури във връзка с реализацията на проекта "Античният стадион на Филипопол - опазване, рехабилитация и градско обновяване", който се финансира с безвъзмездната финансова помощ на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн чрез Европейския финансов механизъм.

Стартира процедура за избор на изпълнител на обществена поръчка за изработка, доставка и монтаж на детайли и обзавеждане, доставка и монтаж на мултимедийни устройства и осветителни тела за оформяне на интериора и презентационния център, откритата зона и панорамната стена на Античния стадион. Прогнозната стойност на поръчката е 221 300 лева без ДДС. Заинтересованите лица могат да закупят документи за участие до 07.10.2011 година и да подават оферти до 18.10.2011 г. в сградата на Областна администрация Пловдив.

В ход е и процедура по организация на Норвежко-български ад-хок център за градска археология. Целта е да бъдат проведени два модула на обучение в рамките на срока за реализация на проекта, който е до 30.04.2012 година. В обучението ще вземат участие студенти и млади специалисти с интереси в областта на археологията. Модулите на обучение ще се проведат през есента на 2011 година и през пролетта на следващата година. Поръчката е на стойност 23 550 лева без ДДС.

С реализацията на този мащабен проект един от най-уникалните археологически обекти не само в България, но и в света, ще оживее и ще се превърне в туристическа атракция, коментира областният управител инж. Иван Тотев.

Обновяването на Античния стадион ще постави ново начало в развитието на културния туризъм, категоричен е Иван Тотев.


(C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 161
11.04.2023 »
17.02.2023 »
29.01.2023 »
23.01.2023 »
18.01.2023 »
16.01.2023 »
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
МАМИН ВАНЬО ПАК СЕ КИЧИ С ЛАВРИ, КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ ЧОВЕК, РАБОТИЛ САМО ПРИ МАМА, ДА НАПРАВИ НЕЩО САМ? - АБСУРД!!!
+1
 
 
Идентиен е настоящия случай с "ДОндуковата градина" . Минков и район Централен имали "инициатива"-реконструкция на градината. Защо? Защото нямало пари за добрата и поддръжка и тя станала неугледна (според тях, ако и да е една от най-сносните в града). Ще струвало 1 500 000. Как разбрахте и защо толков амного? Никой не знае или поне не ти казва. Преди месец имаше обявено един ден предварително и в работно време обществено обсъждане за работния проект, който отказаха да ми предоставят лично на мен. На въпроса ми защо се възнамерява подмяна на каменна настилка с бетонова ми казаха е бетоновата щампа била по-хувабава..Нищо че тази градина е паметник и то защитен от 1880г..? Бетонова настилка а? Г-н Минков, като главатар на инциативата пък ме информирая че отдел Култура (ако има такъв ) към общината нямал според него никакво отношение към тази реконструкция и нямало нужда да се обсъжда там проекта. Еми скоро очаквайте бетонова градинка за 1 500 000 , реконструирана като автогара в среденостаитичтически немски град-чиста, евтина и безлична. Това е защотоима информационно затъмнение-пълно!
0
 
 
цитат:
С огласяването за и участието на културната общественост, в този проект толкова- "Областният управител Иван Тотев подписа приемно-предавателния протокол за готовия вече технически проект, за който бяха спечелени близо 900 хил. евро от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Следва съгласуване с управляващия орган, НИПК и общината."
0
 
 
Това е похвално... А какво стана със спортната зала?
+1
 
 
Размествайте камъните, току виж сте намерили нов камък с рядък състав!
+5
 
 
http://www.pd.government.bg/index.php?page=antichen-stadion-na-filipopol-2009---2011&hl=bg_BG ТОВА ЛИ ЕПРОЕКТА ПАМПОРОВ?? Това не е проект, това е текст и в него не се вижда проекта, не се виждат безличните парапети , нито "обзавеждането" з а което се говори в тази статия. Вие на луди ли се правите или мислите другите за луди..Това, да надничаме през процепите на загражденията в неведение и да стискаме палци да не стане нещо ужасно и грозно на това място не е достатъчно. ПОне не за мен. АКо вие се задоволявате с толквоа информираност или по-точно липсата на такава и ако сте доволни от това че никой не иска мнението ви и това на многобройните специалисти в града ни,то с и е ваш проблем, а не мой. Мен ме засяга Пловдив да не бъде обезличаван и унищожаван от бехаберни и нахални хорица с ниска култура.
+7
 
 
Дааа....А къде е наистина проекта? Къде е публикуван за да можем да го видим поне сега? Правен ли е дебат? Обществено огласяване? Културните и специализирани исторически и реставраторски капацитети дали са били запитани? Парвенюжките евтини парапети които са сложили и които присъстват на всяка "кооперация от нов тип" са меко казано безлични и неподходящи. НИма не можаха да измислят нещо по-оригинално и по прилягащо на тази уникална част от града? Какво ли остава още да видим? СИгурно "молна естетика" приложена в римските разкопки..Ами те друго не знаят, това им е личната преценка за естетика , а допитване до специалисти не им е по вкуса.Безхаберни селяндури.
+5
 
 
И да не забравяме, че по този проект се работи още преди Тотев да знае, че го има. Вие какво си мислите, че ей така става подписва процедурата и онея дават парите ???? И да не забравяме, че винаги може да се намерят обвинения срещу един кмет защо това не е направено защо онова не е направено... просто е въпрос на приоритет кое след кое да е. И да не забравяме, че Славчо е най-успешният кмет...тоес по успешен от всички взети заедно до сега. И да не забравяме, че Тотев е ИБРИКЧИЯ на Борисов .
-1
 
 
Браво. Само дано се сетят да освежат малко и сградите около стадиона.Това место се посещава от хора от цял свят. Всеки се снима и записва видео на този уникален обект. Но не е приятно да го правят на фона на къщи с падащи мазилки.
-1
 
 
Този проект пак мина под масата..Нима някой от археолозите, историци, реставратори и други художествени специалисти учавстваха в нещо като обществен дебат? НИма Тотев смята себе си, и той като СЛавчо Атанасов за капацитет във всички области? Какво ще се прави там бе хора, какво обзавеждане? Какви фирми? Къде е общественото огласяване на точния проект и обществения глас в това начинание! Пълна мъгла и произволни еднолични решения.Етотака се съсипват ценни културни паметници.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: