ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Иван Тотев: Мотивите на Каймаканов за връщането на заема ще паднат в съда
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:37 / 23.09.2013Коментари (8)6355
© Plovdiv24.bg
"Смятам, че процедурата по заема е извървяна от Община Пловдив по начина, по който е трябвало да се направи. В момента решението на ОбС е депозирано в Административния съд, но мислим, че мотивите за връщането на заема ще отпаднат". Така коментира пред репортер на Plovdiv24.bg кметът Иван Тотев предложението на областния управител 30-милионният заем да се прегласува в ОбС, като преди това се направи обществено обсъждане.  

Във връзка с друго изказване на Каймаканов, а именно, че Общината може със собствени средства да ремонтира "Коматевско шосе", Тотев, заяви следното: 

"Не мисля, че областният управител може да си позволява такива изказвания, защото Община Пловдив е много сериозна институция, която работи изключително планово за години напред и със стратегически документи, какъвто е бюджетът на Пловдив. Този коментар от страна на Венцислав Каймаканов е присъщ на всеки гражданин на Пловдив, който има право да каже какво е добро и лошо за града, но за позицията, в която се намира губернаторът, не мисля, че е сериозен".

По думите на градоначалника областният управител има много специфична сфера на компетенция, а именно да изпълнява държавни функции и "тя е много по-встрани от това да определя кой път е важен и кой не е". 

"Институциите, които могат да решават относно развитието на града, са Общината и ОбС. Ще помоля Каймаканов да не прави повече такива изказвания. Да не забравяме, че тук става въпрос не само за "Коматевско шосе", а и за бул. "Руски" и бул."6-ти септември", да не говорим, че най-важният проект, който ще се финансира с 9 млн.лв. от този заем, е изграждането на бул. "Северен", каза още градоначалникът.

"Изключително съм притеснен от решението за връщане на заема. Преасфалтирането и реконкструкцията на "Коматевско шосе" е много важен проект за район "Южен". Всяка година се влагат средства за кърпежи и запълване на дупки по пътната артерия и на това можеше да се сложи край. Надявям се искрено губернаторът да преразгледа своята позиция. Не може на финалната права, при положение, че общественото обсъждане вече е проведено и там Областната управа е имала възможност да изрази своята позиция и да направи нужните забележки, да се правят изводи и заключения, които целят само и единствено този проект да не се реализира", категоричен беше от своя страна Валентин Василев, кмет на "Южен".




Още по темата: общо новини по темата: 83
19.07.2018 »
18.12.2017 »
10.12.2017 »
15.11.2017 »
23.10.2017 »
30.09.2017 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Добре де, с 300 зора се намират пари нещо да се прави, да се оправят нещата лека полека, защо този келеш не си трае не мога да разбера. На луната ли живее, не кара ли всеки ден по тия улици, не вижда ли какво става ? Аман от червени проститутки и политически к**** ! МАЛОУМНО е да се спира така развитието на града при положение, че нещата са на финалната права. Дори нещо да не е редно и Каймаканов да има основателни аргументи, пак би трябвало да замълчи - най-малкото, защото поста му предполага, че ще работи ЗА града ни, а не против.
+3
 
 
Линч ! Безочието на подобни ДПС и БСП проститутки като червендалестия сопол от Цалапица - Каймаканов и класния му ръководител Гергов - няма как да спре с мирни протести ! Линч за паразитите на Пловдив и родината ни !
+8
 
 
Венци к.рво...пусни заема, че до там само с багер се стига уруд противен. Срамота е да има такива пътища в 21 век.
+5
 
 
Ест чоловек ест проблемьi нет чоловек нет проблемь,проблемът много би се улеснил ако някой падне преди заема в съда
+16
 
 
коалицията ДПС/БСП назначи този човек с една единствена цел - ДА ПРЕЧИ НА РАЗВИТИЕТО НА Пловдив ! Откакто е встъпил в длъжност пред областната управа има железни заграждения ! ТАКА ЛИ МИСЛИ ДА ИЗКАРА ЦЕЛИЯ МАНДАТ ??? Под обсада ???
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: