Иван Тотев: Какъв Пловдив искат пловдивчани - живия или комедийния и мъртъв град?

Автор: Мария Морунова
Коментари (130)
13:57 / 26.10.2015
18339
"Пловдивчани трябва да изберат между комедийния, мъртъв Пловдив, какъвто беше в предходния мандат преди 2011 г. и живия европейски град на развитието". 

Тези въпроси зададе на пловдивчани кандидатът за втори мандат на ПП ГЕРБ Иван Тотев на пресконференция днес.

Той беше категоричен, че не е изненадан от опонента си. Това не е случайно.

"В Пловдив много ясно се забелязват двете политики, които искат да се намесят в управлението на града. Едната е тази, представена от дясното и ГЕРБ - политиката на развитието на Пловдив, политиката на видимите резултати, на растеж на Пловдив, на европейското бъдеще на града. Другата е тази, която има за цел да капсулира града, да изсмука обществения ресурс на града, която има за цел Пловдив да е затворен град между шепа хора, които затворени в една стая да определят бъдещето му. Това го видяхме в предишния управленски мандат. Лицето на тази политика винаги е бил Славчо Атанасов. И нас не ни изненада резултатът, нито ниския резултат на Георги Гергов, защото не Гергов е лицето на тази група, лицето е Атанасов.

Резултатът бе нещо, което знаехме, очаквахме и за което се готвехме. За нас през тази седмица пловдивчани трябва да си отговорят на няколко въпроса - в кой град искат да живеят, в града, в който неговите представители взимаха решения за забрана на финансовия министър да идва в Пловдив, град, в който управленците набиваха листове на копия и им се подиграваше цяла България и ги даваха по комедийните предавания, град, в който обявявахме войни на държави и ни даваха във всички комедийни шоута, откривахме тоалетни с мажоретки и пак бяхме в шоутата.

Не! Ние не искаме да живеем в град, чийто рейтинг е съизмерим с този на Big Brother, искаме да живеем в град, който да е даван за пример, който да е удостояван с награди и отличия, в европейски град.

Балотажът трябва да постави ребром въпроса в какъв град искат да живеят пловдивчани", коментира Тотев.

Той определи и резултатът на ГЕРБ в Пловдив като очакван и нормален с оглед на по-ниската избирателна активност. Тотев е категоричен, че след балотажа, ГЕРБ ще вземе и 6-те района, а той ще бъде избран с голяма разлика за кмет на града.

Ниската активност в града на тепетата, кандидатът за втори кметски мандат обясни с това, че кампанията в Пловдив е била може би най-тежката в страната, кампания с много голям брой кандидати и за общински съветници, и за районни кметове, и за кметове на Пловдив.

"16 бяха кандидатите за кмет, което обяснява активността на пловдивчани, както и резултатът в града", добави Тотев.

Ясното към момента е, че ОбС ще бъде с най-голяма група съветници от ГЕРБ. Това според Тотев ще доведе до съграждането на устойчиво дясно мнозинство. По този повод заяви, че от днес партията му започва преговори с различни десни формации в града, с които да се изгради това дясно мнозинство.

"Първата среща е днес в 14.00 часа и е с коалиция "Кауза Пловдив", поясни Тотев.

Той призова на балотажа в неделя пловдивчани да излязат и да гласуват, за да не се позволи на управници от мандатът преди неговия отново да управляват. 

Тотев изказа и голяма благодарност на всички, които участваха и продължават да работят по изборния ден като членовете на секционните комисии, на ОИК и т. н.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (130)

Още по темата (892):
10.05.2023 Пепа Деведжиева: Разкритията на Чингарова са след дъжд качулка
09.05.2023 Предсeдателят на РИК-Пловдив за думите на Чингарова: Не трябва да се допускат подобни внушения
09.05.2023 Бивш председател на ОИК: Твърденията на Чингарова са абсурдни
09.05.2023 Районна прокуратура Пловдив се самосезира, започва проверка
09.05.2023 Освободен зам.-кмет на "Централен" разбуни духовете с обвинения за фалшифицирани избори в Пловдив
15.10.2019 Мирно и кротко: Последната сесия на ОбС Пловдив свърши за 20 минути
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).