ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Италианският почетен консул горд от Пловдив - столица на Римската империя
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:15 / 15.10.2010Коментари (17)10798
© Plovdiv24.bg
"Италианските предприемачи в Пловдив не само са по-многобройни отвсякъде другаде в България, но и ще продължат да се увеличават", увери посланикът на Италия Стефано Бенацо, който днес официално представи новия почетен консул на своята страна в града под тепетата  Джузепе де Франческо, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Една трета от нашето културно наследство е от епохата, в която България и Италия са били в една държава - Римската империя", подчерта и. д. кметът Александър Долев и така увлече с ентусиазма си младия нов консул, че сред аргументите  колко е щастлив да заеме тази длъжност в Пловдив, изтъкна, че той е не само един от най-древните градове, но е бил и столица на Римската империя, забравяйки да уточни, че е бил главният град на провинция "Тракия".

От днес консулството на Италия в Пловдив си има нов адрес - ул. "Петко Каравелов" 26, зад Археологическия и Историческия музей. На табелката с номера е записан и номерът на мобилния телефон на консула, който е готов да се отзове винаги. Той се кани да свърши много работа както за италианците, така и за Пловдив и областта.

Джузепе де Франческо е на 35 години. Роден е в Сицилия. Завършил е политически науки в Перуджа, след което е специализирал във Великобритания и Франция икономика на европейската интеграция. От 2005 г. е в България и работи като управител на фирми за отглеждане и преработка на биологично чисти плодове. Женен е за българка и има двумесечна дъщеричка - и двете присъстваха на официалното откриване на консулството, което се състоя днес по обед.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Този Долев луд ли е ????? "Италианските предприемачи в Пловдив не само са по-многобройни отвсякъде другаде в България, но и ще продължат да се увеличават", увери посланикът на Италия Стефано Бенацо, който днес официално представи новия почетен консул на своята страна в града под тепетата Джузепе де Франческо, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Една трета от нашето културно наследство е от епохата, в която България и Италия са били в една държава - Римската империя", Да им се кланяме, че са ни поробили ли, Божичко, бе няма ли кой да му пише речите на този ??
You can't rely on other people to make you happy
на 15.10.2010 г.
+2
 
 
добре е, че все повече италианците ни обръщат внимание заради историята на града
+1
 
 
едвали ще е точно така да му е честит поста на човека апак то времето ще си покаже какво ще изпълни
+3
 
 
само с две думи мога да обобощя мислите си и настроението ми към господа жабарите..."Да го духат ! "..Общо взето ролята на италианския консул в Пловдив ще е следната: ебане на проститутки, поддържане на тясни контакти с католическите общности,рекет-даден рекет-приет от италианските "предприемачи" и обикаляне до несвяст на приеми, коктейли, откривания и т.н....Общо взето - поредния излъскан безработен ....
0
 
 
Анонимният по-долу съм аз, khan krum. Не разбрах защо ме изписаха като "Анонимен"?
+4
 
 
Много хубаво събитие е станало! Да пропуснем поредните тъпи изблици на Шнорхела и да се чукнем за Наздраве с нашенската грапа! От Тракия са били няколко римски императори начело с Константин Велики, роден в Ниш, а майка му Елена е родена в Сердика!
+4
 
 
Ех, тоя Долев - Пловдив бил някогашна столица на Римската империя! Абе ти чуваш ли се какво говориш? Главен град на провинция - да, бил е, но чак пък столица на империята?! А това, че градът ни е по-древен от Рим, отдавна е доказано! Все пак, Рим прилича на Пловдив по това, че и той има седем хълма, разположен е край голяма река, а на Пловдив му липсва само морето...
+5
 
 
Колегите тъкмо се чудиха каква глупост днес ще изръси изпълняващият длъжността лешояд. И се оказаха напълно прави. Както виждаме от този репортаж, Долев така коварно представил историческите факти в речта си, че тотално объркал новия млад и невинен консул от Сицилия, който той ни провъзгласил за столица на Римската империя. Както и да е. ДА ЖИВЕЕ братския италиански народ и братските италиански предприемачи, които ще станат още повече в светлото бъдеще. Пожелавам им да се оженят за българки, да опитат нашенската грапа (грапа е името на италианската гроздова ракия) и нашенските пици, които на мен лично ми харесват повече от оригиналните италиански.
+3
 
 
....."забравяйки да уточни, че е бил главният град на провинция "Тракия".....О времена, о нрави
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори 2024
Мъж почина в "Кючук Париж"
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: