Италиански кмет: Очарован съм от Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
16:51 / 12.04.2011
4192
Днес в община Пловдив се проведе среща с 8-членна делегация от гр. Асти, Италия, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Срещата бе организирана по проекта "Предизвикателства и възможности при побратимяването на градовете" на Програма "Европа за гражданите", 2007-2013. 

На официалното представяне, кметът на община Асти, г-н Джорджо Калвани, разсмя всички присъстващи с изключителното чувство за хумор, което демонстрира.

"Като кмет, правя всичко и нищо. Използвам работата на другите и когато има добри резултати, аз обирам лаврите, а когато не, другите са виновни", шеговито се представи той, но сериозно добави, че е очарован от града и от България.

"Бил съм тук преди 20 години и сега намирам много положителни промени в държавата ви", каза още г-н Калвани.

Община Пловдив е водеща организация по проекта, в партньорство с Община Асти, Италия и Младежка асоциация за мир и развитие на Балканите, Пловдив. Проектът има за цел да насърчи и развие побратимяването на градовете между Италия и България, да създаде ефективно сътрудничество между тях, с помощта на местната власт, асоциации и неправителствени организации. Гражданите ще имат възможност да обменят информация за културата, историята и ежедневието си и да повишат своето европейско съзнание.

Общата стойност на проекта е 99 305 евро, от които общината поема 20%, а останалите 80% се поемат от Европейската комисия.

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).