Истински хлебен дуел се задава в Пловдив

Автор: Мариана Панчева
Коментари (2)
09:05 / 19.11.2018
6985
Истински хлебен дуел се задава в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. В рамките на два дни сили ще мерят майстор пекар Георги Лефтеров и преподавателят в УХТ доц. Цветана Гогова, които трябва да отговорят на въпроса "Кой хляб е по-добър – направеният по научни технологии или създадения от занаятчията?". Проектът е обучителен и е на участника в Мастър Шеф (2017) Костантин Шанков.

Битката ще е в 6 рунда, ще се проведе на 15 и 16 декември в УХТ и ще включва направа на различни видове хляб, теория за историята на хлебното дело, видове обредни хлябове и... каквото още се сетите за тестеното изделие. Изживяването ще предложи над 15 часа уникално хлебно, теоретично, практично, съперничество, над 10 вида хляб и печива, а  в почивките Костадин Шанков ще демонстрира тънкости в кулинарията, разказаха организаторите.

Визитката на участниците е впечатляваща. Доцент, доктор, инженер Цветана Гогова е преподавател с огромен стаж и международна известност. Нейни ученици работят в почти всеки хлебозавод на страната, често е канена да чете лекции зад граница, дори в Париж - крепостта на хляба в Европа. Майстор пекар Георги Лефтеров - Майстора е занаятчия, член на Регионалната Занаятчийска Камара в Пловдив. Председател и учредител на Българската гилдия на пекарите. Пекар по наследство, дух и призвание, издал е две книги за занаятчийски печива. Патентовал е и два вида пловдивски хляб - "Евмолпийски" и "Пулпудева".

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).