Испанският посланик: Пловдив е един от най-важните градове в България

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
19:29 / 10.02.2024
4605
Посланикът на Кралство Испания у нас Алехандро Поланко съобщи в интервю за "Фокус", че в момента се работи по възстановяване на въздушните връзки между България и Испания, които са били нарушени по време на пандемията.

"В момента сме се концентрирали повече в трафика със София. И София в момента е свързана директно с Мадрид, Валенсия, Барселона и Малага, но искаме да разширим тези връзки", каза Поланко.

Той заяви още, че е възможно в бъдеще да има и авиолиния от някой испански град до Пловдив.

"Не е изключено в бъдеще да има директна връзка и между Пловдив и някой испански град, поне по време на туристическия сезон. Но все още не сме стигнали до там. В момента и двете министерства – испанското и българското, работим и сме се съсредоточили върху това да възстановим туристическите обеми в двете посоки и се надяваме това да се случи в следващите месеци.

В момента, в който това търсене бъде налично, което се надяваме да стане скоро, се надявам да можем да организираме и такова нещо", заяви посланикът.

Поланко каза още, че през последните пет години е имал множество поводи да посети Пловдив и е участвал в множество музикални и културни събития.

"Разбира се, Пловдив от икономическа гледна точка е един от най-важните градове в България, но културният и туристически елемент в него са изключително важни Имате историческо богатство, което е от изключителна стойност - от неолитната епоха, минавайки през римски времена, стигайки до съвремието.

Посещението в Пловдив винаги е едно изключително изживяване. Освен това, независимо от близостта с планината, Пловдив се радва на един изключителен климат, който прави за туриста едно изключително приятно посещение. И в този смисъл, за всеки европейски турист или турист от неевропейска държава, посещението в Пловдив е задължителен елемент от обиколката на България", добави Алехандро Поланко.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (472):
04.05.2024 Още една община стана член на Фонда за развитие на летище "Пловдив"
26.04.2024 Започна проектирането на жп гара до летище "Пловдив"  
24.04.2024 Полети до три нови дестинации може да има скоро от летище "Пловдив"
17.04.2024 Полети до Рим и Милано от Пловдив?
14.04.2024 Искат директни полети Виена-Пловдив, по подобие на дестинация Лондон
12.04.2024 Това ли е истината за летище "Пловдив"? София не иска конкуренция?
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьорка: Стойте далеч от това място!
Повече полиция на булеварди в Пловдив с висока концентрация на ПТ...
Предприятие обясни разликата между "Разфасовка от птиче месо" и "...
Майка на загинал моторист: Сам поиска да дари органите си, ако с ...
Брутални сцени в църква в Пловдив, раниха полицай!
Полицията взима мерки за мача Локо - Левски


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).