ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ина Филипова: И дребните неща правят живота в "Северен" по-приятен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:45 / 02.01.2011Коментари (3)2544
© Plovdiv24.bg
В първите дни след Нова година по традиция Plovdiv24.bg среща своите читатели с техните районни кметове, защото те са най-близо до решаването на всекидневните им проблеми.

И след третата година от мандата си кметицата на район "Северен" д-р Ина Филипова не съжалява, че е напуснала лекарския си кабинет, за да се заеме с кърпенето на улични дупки и решаването на други най-различни проблеми. Според нея и дребните наглед неща са важни за спокойствието и удобството на хората.


- Нима наистина не съжалявате, че сменихте бялата манта с газене из локви и кал? Особено в тази трудна кризисна година?...

- Никога не съжалявам за нещата, които правя. Годината наистина беше трудна, но към края й се усеща вече стабилност. Няма ги големите съкращения, с които започна, разкриват се работни места. Почти нямаме неразплатени задължения за направените от общината поръчки. Случиха се някои хубави неща и за Пловдив, и за района.

- Какво по-добро се случи в "Северен"?

- Паркинги, алеи, детски площадки. Това е акцентът, върху който работихме. Много частни инвестиции бяха направени. Имаме 12-13 нови обекта на Брезовско, Карловско и Голямо Конарско шосе, където големи фирми и промишлени предприятия разкриха свои административни сгради и шоу-румове, а това променя облика като цяло. Макар важните реконструкции по големите булеварди да са ангажимент  на общината, и ние активно съдействахме. Участвахме и в надзора, и в проследяването на ремонтите. Успяхме да издействаме малко средства, за да асфалтираме локалното платно на бул. "България", заради чието затваряне беше много трудно. Дребните неща правят живота по-приятен.

- Дали хората ценят дребните неща?

- В последните дни голяма радост ми донесоха срещите с пенсионерите, за които направихме няколко празнични обяда. Хубаво нещо е хората срещу тебе да са весели и усмихнати. Няколко куклени спектакъла организирахме за децата от махалата. Те са благодатна публика, също жадна за хубавото.

- А какво най-много дразни жителите на района?

- Проблемите с чистотата, но имаме волята и тях да решим. Отговорникът за чистотата в района е вече сменен и промяната започна да се усеща. Паркирането все още не е в съвсем кризисни варианти, но ако не се помисли навреме, след година-две ще бъде много сериозен проблем.

- С какво ще се заемете след Нова година?

- Да довършим най-сетне физкултурния салон в училище "Христо Ботев" и да направим поне още една нова модерна площадка. На 6 януари ще открием 13-метровия кръст на Карловско шосе. Това ще е подарък за пловдивчани и всички християни.

- Ще пожелаете ли нещо на читателите?

- Да бъдат здрави! Да се грижат за хората около себе си - това носи голяма радост и удовлетворение. Винаги приканвам всеки, който има възможност, да дарява не само по празниците, а през цялата година.

- Нещо за себе си?

- Успех на ГЕРБ на предстоящите избори, защото е важна екипността. Когато човек иска да осъществи определени цели, му е необходим и ресурс.
 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ей сега се прибирам от детската градина, като в 6 пак съм там... познай как ми идва тази статия... ай де не отварям уста, че ще ругая само....
+3
 
 
Госпожо Филипова, вместо да ми откривате кръстове, да бяхте построили една детска градина, това е най големия проблем на квартала, това ще е по голям подарък. Приканвам Ви да дойде те да почакате с нас, да Ви разкажем на къде посрещнахме нова година...
0
 
 
ГОСОПЖО ФИЛИПОВА А КОГА щЕ РЕМОНТИРАТЕ УЛИЦИТЕ ЗВЪНчЕ И ЛАЙКА ТРОшИМ СИ КОЛИТЕ СТИГА СТЕ ЗАБЛУЖДАВАЛИ ХОРАТА ЗАТОВА ЛИ ПЛАщАМЕ ДАНЪЦИ ЗА ДА РАЗБИВАМЕ КОЛИТЕ СИ
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Поскъпване на хранителните продукти
Почина сливенският митрополит Иоаникий
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: