Илко Илиев връчи отличието "Почетен гражданин на Пловдив" на проф. Георги Петров

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:52 / 17.12.2010
2764
Председателят на Общинския съвет Илко Илиев връчи най-високото пловдивско отличие "Почетен гражданин на Пловдив" на проф. Георги Петров на тържествена церемония в културен център "Тракарт" днес. Зам.-кметът по култура Петя Гогова поздрави проф. Петров за удостояването му с отличието. Специален поздравителен адрес пристигна от проф. Жени Захариева, председател на Съюза на музикалните и танцови дейци в България. Много пловдивчани дойдоха в "Тракарт", за да поздравят носителя на високото пловдивско отличие.

"Мили приятели, преди години по един повод казах: Да си гражданин на Пловдив е титла. Сега казвам: Да си почетен гражданин на Пловдив - това е целувка от бога", заяви развълнуван проф. Петров след като му бе връчена лентата с отличието.

Освен, че прославя България и Пловдив в чужбина със своите изпълнения, професор Петров съумява да подготвя и много достойни ученици, в които формира професионално отношение към изкуството.

Професор Георги Петров е и един от основателите на днешната пловдивска Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство, където е подготвил немалко талантливи студенти.

Макар и роден в София, той посвещава живота си на Пловдив и на пловдивчани, с което заслужи званието "Почетен гражданин на Пловдив", с което го удостои Общински съвет - Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьорка: Стойте далеч от това място!
Повече полиция на булеварди в Пловдив с висока концентрация на ПТ...
Предприятие обясни разликата между "Разфасовка от птиче месо" и "...
Майка на загинал моторист: Сам поиска да дари органите си, ако с ...
Брутални сцени в църква в Пловдив, раниха полицай!
Полицията взима мерки за мача Локо - Левски


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).