"Икономическа полиция" удари съмнителен камион на АМ "Тракия"

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
17:22 / 04.10.2019
6201
Общо 100 хиляди къса цигари без български бандеролен стикер са открили служители от отдел "Икономическа полиция" при специализирана операция в ранните часове на днешния ден. Тютюневите изделия са иззети от спрян за проверка тежкотоварен камион в района на 118 км на АМ "Тракия“ в посока Бургас. С полицейска заповед е задържан 59-годишният водач.

Образувано е досъдебно производство по чл. 234, ал.1 от НК. Часове по-късно, в стопански двор в село Цалапица, колегите им от РУ – Стамболийски разкрили работилница за преработка на тютюн. В момент на извършване на нерегламентираната дейност са установени 4 души. Конфискувани са около 200 килограма тютюнева листна маса, част от която вече нарязана, и  ползваните две машини.

Извършителите са отведени за едно денонощие в районното управление. Ден по-рано в пловдивското Шесто РУ попаднали 27-годишен мъж и 26-годишна жена, след като в стопанисван от тях магазин за перилни препарати в квартал "Столипиново“ били намерени 10 килограма нарязан тютюн, близо 182 000 цигарени гилзи и 16 машинки за пълненето им. Срещу двамата е образувано бързо производство.Работата по документиране на случаите продължава под наблюдение на прокуратурата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).