Икономическа полиция проверява Белодробна болница

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:45 / 26.05.2015
3784
Икономическа полиция проверява Белодробна болница след наш сигнал до главния прокурор, съобщи на пресконференция днес общинският съветник от Патриотичния фронт д-р Лилия Учкунова

Две седмици преди проверката народният представител и кмет на Пловдив в мандат 2007-2011 Славчо Атанасов отправи питане към здравния министър Петър Москов за съдбата на едно от най-старите и значими за града и региона здравни заведения. 

В отговора си към Славчо Атанасов министър Москов заяви, че към настоящият момент не са постъпвали документи с искане за закриване на Белодробна болница "Кудоглу". Според министър Москов дебатът за ликвидирането или трансформирането на здравното заведение трябва да се проведе на територията на Общински съвет - Пловдив, който е негов принципал.
Болницата де факто не работи и не приема пациенти от февруари тази година, но очевидно здравният министър д-р Москов не е информиран за това, посочи днес д-р Лилия Учкунова

"В момента персоналът на болницата се състои от 27 служители. Сред тях има шестима санитари, преназначени в хигиенисти, четирима счетоводители - защо ли й е на една неработеща болница подобно счетоводство, елтехник, шофьор, снабдител и озеленител", изрази недоумението си общинският съветник. 

Тя попита какво правят тези хора, след като болницата не лекува пациенти. И отново зададе въпроса - защо начело на този персонал, в неработеща болница стои управител с 1 500 лева заплата? 

Д-р Лилия Учкунова бе категорична, че трябва да стане ясно кой и защо доведе болницата до това състояние. Както и какво ще се случи с атрактивния терен от 23 дка парк и 14 дка застроена площ, с добър сграден фонд? 

Тя припомни, че след решение на общината лечението на туберкулоза бе прехвърлено от Белодробна в новото специализирано отделение на УМБАЛ "Свети Георги". Позицията на общината е, че Белодробна болница щяла да продължи да функционира като лечебно заведение, но като част от МБАЛ "Св. Пантелеймон".

Виж коментарите (0)

Още по темата (70):
16.12.2022 Слави Георгиев: Предложението за Белодробна болница е директен опит за
кражба
23.11.2021 Търсят финансиране за превръщането на Белодробна в общински медицински
хоспис
04.08.2021 Идея: Бившата Белодробна болница да стане хоспис
18.02.2021 Общината не се е отказала да възстанови Белодробна
09.12.2020 Възраждат бившата Белодробна с лиценза на "Св. Пантелеймон"
09.12.2020 Зико: Парите за възраждане на Белодробна могат да дойдат от общината, държавата или тотото
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).