Хванаха сериен извършител на грабежи над жени в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
12:03 / 26.01.2016
3362
При проведена полицейска операция за установяване и задържане на сериен извършител на грабежи над възрастни жени полицаи от Второ РУП, под надзора на РП Пловдив, задържаха 25-годишен младеж. 

На 22 януари в полицията е подаден сигнал от 84-годишна жена от града, че около 15.00 часа, в района на ул. "Копривките" в града, е била нападната от непознат, който издърпал чантата й и отнел лични документи и малка сума пари. 

На следващия ден, около 16.30 в близост до прелеза на бул. "Пещерско шосе", 61-годишна дама се е оплакала, че е била ограбена по същия начин, а в неделя около 12.30 часа пострадала от апаша е и 75-годишна пенсионерка. 

Непосредствено след извършване на вчерашното посегателство, служителите задържали Г.Б. на 25 години от Пловдив. 

Около 12.45 часа, той издърпал чантата на 75-годишна пловдивчанка, в която имало лични документи, пари и ключове в междублоковото пространство на ул. "Генерал Колев". 

В хода на документиране на престъпната дейност се установи, че пловдивчанина е автор и на подобно посегателство на района на Първо РУП Пловдив.

Делата са докладвани в Районна прокуратура Пловдив. На задържания е повдигнато обвинение по чл. 198 от НК и му е наложена полицейска мярка за задържане за срок от 24 часа. Работата по случаите продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Докато чакаха бюлетините, в РИК 16 извиха българско хоро
В Пловдив обработват протоколите на 30 секции едновременно
Калоян Сухоруков, 16 РИК: Допълнително възнаграждение за протокол...
Изборният ден в Пловдив завърши без сериозни инциденти
Тестваха с дрегер членовете на изборна секция в Пловдив заради си...
Пловдивчанин: Този е професионалист


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).