Гърневски: Тотев е невинен, ред е на кражбата на века и олигарха Гергов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
08:40 / 18.01.2017
8930
Общинският съветник Спас Гърневски дамгоса в национален ефир колегата си от БСП Николай Радев, след като заяви, че той е прикрил кражбата на века в Пловдив за над 150 млн. в полза на олигарха Георги Гергов.

Пловдив не е заплашен от никаква криза, но 26 години е заплашен от псевдополитически сили, като колегите вляво от мен - те затова и са вляво. Винаги, когато предстоят избори, те излизат и започват да правят доноси до прокуратурата, да отправят обвинения, за да предизвикат някакъв реванш.

Това заяви общинският съветник Спас Гърневски в открито предаване на btv вчера по повод отстраняването на кмета Иван Тотев.

Той припомни, че и срещу него, докато е бил кмет, е имало досъдебни производства за много по-големи суми, но благодарение на тях е бил обявен за невинен.

"Не знам защо г-н Радев прескочи буквите "Г" и "Р" - "Г" е буквата на Георги Гергов, а "Р" е неговата. Вярвам в съда и прокуратурата и се надявам, че те ще посегнат и към следващите букви от закона и ще стигнат до онази кражба на века в Пловдив, с която градът бе ощетен с над 150 млн. лв. в полза на олигарха Георги Гергов, а представителят на общината, който трябваше да сигнализира за тази кражба, бе именно общинския съветник от БСП Николай Радев", каза Гърневски.

Той смята, че обвиненията срещу градоначалника ще отпаднат.

"Пловдив е най-перспективният град в Източна Европа, столица на културата, младите хора остават в Пловдив", заключи Гърневски.

"Заставаме зад кмета Иван Тотев, вярваме в него и го подкрепяме", категорична бе зам.-председателката на ОбС Радослава Ташкова.

В екипа на всеки човек контролът е многостепенен, така че при всички процедури има членове на комисията, които също слагат своя подпис, коментира зам.-шефът на ОбС Пловдив.

Тя определи случващото се като безпомощност и страх на малките партии като БСП и ВМРО.

"Политиката е сблъсък на действия и идеи, когато не можеш да привлечеш своите привърженици с тях, започваш да оплюваш това", което е направено, посочи Ташкова.

"С тези темпове на развитие на Пловдив след 3 години - представете си безпокойството на тези партии дали ще успеят да вкарат 4-5 съветници, а ГЕРБ има 18", отбеляза още тя.

"Самият факт, че не едно и две направени неща и придобивки в града ни са подложени на съмнение, означава страх на останалите партии в навечерието на изборите и е знак, че те нямат сили да се изправят срещу ГЕРБ", каза още Радослава Ташкова.

"Това кара малките партии да се страхуват, защото какво са направили те за Пловдив?", попита риторично тя.

"Очакваме кметът да продължи да управлява града, за да продължи развитието на Пловдив", обяви Радослава Ташкова.

Виж коментарите (11)

Още по темата (247):
27.01.2024 Правят зоологическата градина в Пловдив така, че животните да не страдат зад заграждения
20.12.2023 Пловдив кандидатства за техническа помощ за зоопарка
29.08.2023 Кметът: Зоологическата трябва да е на друго място заради новото жилищно строителство в района!
29.06.2023 Пловдив кандидатства за средства за зоологическата градина
14.02.2023 Пловдив остава без зоологическа градина
30.01.2023 Обсъдиха отпускането на много пари за два важни пловдивски проекта
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).