Грамадата в Дондуковата градина ще бъде премахната след ремонта й

Автор: Мария Морунова
Коментари (3)
10:15 / 26.04.2019
5005
Предстои стартът на реконструкцията на Дондуковата градина, като съвсем скоро се очаква и обявяването на обществената поръчка за това. В проекта обаче не се включва запазването на Грамадата. Грамадата от камъни от протестите срещу БСП и Жан Виденов през 1997 година ще бъде премахната, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Мисля, че й е минало времето. Ако трябва ще сложим една табелка, с която да обясним какво се е намирало тук и защо се е появило. С целия респект и уважение към хората, които са имали идеали, когато са правили камарата, но времето е минало, а тя си е изиграла ролята в исторически план", коментира по този повод кметът Тотев.

През 1997 година в сградата на кметството на район "Централен" на ул. "Христо Г. Данов" се намираше централата на БСП. По време на протестите тогава хората шестваха по Главната и спираха именно пред централата на БСП, където хвърляха камъни по начин, описан в поемата "Грамага" на Иван Вазов. До обекта днес има метална табела с цитат именно от тази поема.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).