“Градски транспорт” с двама купувачи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:16 / 13.04.2007
2154
Общинската фирма "Градски транспорт" се оказа с двама купувачи, след като "Хеброс бус" осъди Агенцията за приватизация /ПОАП/ и Общинския съвет заради неподписаната сделка при предишната приватизационна процедура. Конкурсът за 67% от акциите на превозвача бе закрит, след като не се реализира сделка с "Хеброс бус", а при последвал търг "Транс сити" спечели явното наддаване с оферта за 5,128 млн. лв.

Със свое решение от 11 април Пловдивският окръжен съд отменя като незаконосъобразно решението, с което Надзорния съвет на ПОАП одобри, но с изменения, предварително парафирания договор с "Хеброс бус". Със същото решение Общинския съвет се задължава да върне депозита от половин милион лева за участие в конкурса.

Магистратите връщат преписката в Надзорния съвет като го задължават да се произнесе съобразно техните указания. Тези сочат, че надзорниците не могат да коригират, а само да одобрят или отхвърлят приватизационния договор, обясни адвокатът на "Хеброс бус" Евелина Божикова. Тя добави, че Агенцията за приватизация и Общинския съвет са осъдени да платят по 3 052 лева на "Хеброс бус" по двете дела, които съдът обедини в едно.

Разтревожен съм след съдебноро решение, призна пред Дарик новият купувач Ангел Батаклиев. Като управител на "Транс сити" той трябва да подпише приватизационен договор за "Градски транспорт" най-късно до 24 април. Батаклиев обаче отказа да коментира в детайли бъдещето на сделката, преди адвокатския му екип да се запознае с мотивите на съдебното решение в полза на предишния купувач.

До средата на май магистратите трябва да се произнесат и по друга жалба на "Хеброс бус" за законността на самия търг. Информацията е на Дарик радио.


Виж коментарите (0)

Още по темата (36):
18.07.2007 Готвят санкции за "Градски транспорт"
19.06.2007 Избират борд на директорите на "Градски транспорт"
07.06.2007 Червен съветник представя общината в Градски транспорт
22.05.2007 Транспортът в Пловдив нормализиран
21.05.2007 Частният вече “Градски транспорт” спира протеста
21.05.2007 Страшимир Дочков: Има още много труд се се вложи в "Градски транспорт"
Още новини от Новини от Пловдив:
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).