ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Голяма разправия! Вехтошарката баба Марийка иска да се прибере вкъщи, но съседите не я пускат
Автор: Диана Бикова 17:46 / 27.08.2021Коментари (6)17809
89-годишната баба Марийка днес отново стана център на вниманието след като Любен Воденичаров от групата на небезразличните граждани алармира медиите, че старицата е била изписана от Центъра за психично здраве, но съседите й не желаят да я допуснат до собствения й апартамент. 

Общественият посредник на Пловдив инж. Борислав Стаматов съобщи за Plovdiv24.bg, че незабавно се е свързал със социалните служби, за да се реагира адекватно на ситуацията. Главният експерт в дирекция "Социална политика" на община Пловдив Октай Шериф е съобщил, че възрастната жена може да бъде настанена в социален дом, но трябва собственоръчно да подпише заявление. 

Казусът изглежда повече от засукан, тъй като самата баба Марийка не желае да бъде настанена в социален дом. Заяви, че ще отиде в хотел или на квартира. 

Живущите в 12-етажния блок на ул. "Копривщица" 15 са категорични, че не искат баба Марийка отново да им стане съседка. След десетилетия съжителство в мръсотия и смрад, преди няколко години хората са успели да извадят съдебна заповед и старицата е изведена от собственото й жилище. Жената остава на улицата и спи на пейка, когато я вижда философът Ангел Грънчаров и се ангажира с нейния случай. Намира й частна квартира, но няколко месеца по-късно наемодателят я гони. После е приета в Дома за стари хора "Св. Василий Велики" за приблизително две години, но оттам също е била освободена. И в двата случая - заради стария си навик да събира и трупа вехтории. В началото на този месец е настанена в психодиспансера. Твърди, че 9 дни след изписването й нямало кой да я прибере. 

Днес пред камерата на Plovdiv24.bg Ангел Грънчаров призова обитателите на блока към християнските добродетели милосърдие, добросъседство, добросърдечност и т.н. Думите му обаче разгневиха комшиите на баба Марийка и хората започнаха да разказват в какви потресаващи условия са били принудени да живеят, заради склонността на старицата да събира в дома си боклуци от контейнерите за смет.

Апартаментът й до такава степен бил задръстен от отпадъци, че за самата нея нямало място и тя спяла права опряна на стената до входната врата. Била прибрала при себе си няколко котки, но тъй като не се грижела за тях, някои от животинките скочили от 12 етаж. Съседите месеци наред разчиствали жилището й след принудителното й изваждане от него. Боклуците били изнесени с 30 контейнера за строителни отпадъци. Затворили прозорците с дървени плоскости, за да не влиза вътре вода, когато вали, а входната врата запечатали с пяна.

Живущите смятат, че за баба Марийка трябва да се грижат синът и дъщеря й. По думите на старицата обаче, тя не поддържа връзка с децата си, синът й бил в София, дъщеря й в чужбина. Комшиите й подозират, че Ангел Грънчаров не е безкористен и ще успее да накара баба Марийка да му припише апартамента си преди да умре. И задават резонния въпрос защо след като е толкова загрижен за живота и здравето й не я подслони в собствения си дом.

Междувременно стана ясно, че съдебните дела на общото събрание на блока срещу баба Марийка не са приключени и ще бъдат подновени след края на съдебната ваканция. 

В галерията може да видите дома на баба Мария преди!

Цялата разправия може да гледате в прикаченото видео!



Още по темата: общо новини по темата: 7
05.09.2021 »
03.09.2021 »
03.09.2021 »
31.08.2021 »
27.08.2021 »
05.08.2021 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
бабата е станала 3 пъти жертва. От една страна на неблагодарните си деца, от друга страна на безчовечните си съседи и от трета страна на неадекватните институции в кочината, която понякога наричаме държава.
+1
 
 
Бабата лъже адски много. Синът и е в Пловдив и работи във Вик Еоод. Които не вярва може да провери.
+1
 
 
Щом събира боклуци и замърсява въздуха на съседите, и не желае да спре да го прави, то общото събрание има право да я изгони. Защото всеки има право на чист въздух в жилището си.
+1
 
 
Не знам, ама клипчето е голям смях :Д цялото го изгледах и се съдрах да се хиля хахаха
+1
 
 
Госпожата изобщо не е освобождавана от старческия дом, а сама е напуснала.
Aнонимен
на 27.08.2021 г.
+1
 
 
Като не можеш да се държиш като човек, не заслужаваш да живееш с хора. Няма такива хора, спяла права заради боклуците и тоя мухльо е оправдава била стара била болна, значи заради 1 човек на всеки да му мирише и да вирее мухъл и кой знае какво ли друго. Даже да не се приближава до блока ако няма да се държи нормално...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: