ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Голяма лудница в северната част на Пловдив заради ново строителство
Автор: Диана Бикова 09:35 / 16.05.2022Коментари (4)10692
Общинският съветник от "Кауза България" Румяна Толова в две поредни сесии на пловдивския общински съвет алармира за сериозен проблем в комплекс "Марица север", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Там има една-единствена улица, но микрорайонът продължава да привлича инвеститори и новодомци. Толова апелира към община Пловдив да предприеме мерки и да се изгради улична мрежа.

Главният архитект Димитър Ахрянов заяви, че в ОУП са предвидени улици и е въпрос на време да се изградят. Казусът се очертава да се задълбочава, ако не реши своевременно. Ето какво каза още Толова:  

"Това е единствената улица, по която минават живущите в двата големи комплекса "Марица гардънс" и "Азалия парк", клиентите на магазин "Алати", родителите на децата, които играят на игрищата на "Марица", посетителите на хотел "Плаза" и потенциалните живущи в няколкото бъдещи кооперации, които се строят в момента. 

Единствената, по която живущите в района могат да преминат, за да стигнат до домовете си. На нея, както е видно от снимките, се паркира постоянно.

На предходната сесия на Общинския съвет обърнах внимание за този проблем и получих отговор от главния архитект на Община Пловдив, че са запознати с това. Беше ми отговорено, че "това е сериозен проблем, който беше цитиран за конкретната зона, но проблемът по-скоро е наистина за изграждането на самите улици, защото тези улици, са предвидени още с вземането на подробния устройствен план за улична регулация, който е приет за "Марица север" и улиците са предвидени и има предвиден и мост свързващ, конкретната зона с "Парк отдих и култура" и квартал "Прослав".

Там е една от връзките предвидени и в общия устройствен план и самата улична мрежа - високият клас улици са предвидени и в предходният план и в сегашния план, съобразено е в подробния устройствен план, просто трябва наистина да се мине към реализирането на тези улици".

Само че място за улици няма. Единственият вариант е да бъде изграден въпросният мост и да бъде направено продължението на бул. "Марица север". Нито едно от тези две неща не е приоритетно за кмета Здравко Димитров и за екипа му и няма да бъде започнато дори в този мандат. Самият факт, че новият мост не попадна сред проектите, които щяха да бъдат финансирани със заем, говори ясно за това.

Даже напротив, на заседанието на Общинския съвет на 12 май имаше предложение за нов ПУП за жилищно застрояване на площ от 4000 кв.м. точно до съществуващия комплекс "Марица гардънс". Т.е. очаква се да бъде построен поредният комплекс с поне 4 блока или най-малко 130 нови живущи, от които поне 80% с автомобили, тъй като местоположението е такова, че може да се стигне единствено с кола.

Предложих точката да бъде отхвърлена, докато не бъде решен проблемът с улиците, но предложението бе отхвърлено с 15 гласа "за", 1 "против" и 18-"Въздържали се". След което ПУП-ът бе приет с 24 гласа "за".

Очаквайте скоро кои партии как гласуваха и кой защитава интереса на гражданите и кой - на частните инвеститори!"


Още по темата: общо новини по темата: 74
17.01.2023 »
09.01.2023 »
06.01.2023 »
19.12.2022 »
19.12.2022 »
18.12.2022 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Да имало мост, да свързва Прослав и това гето?????? Те един път да асфалтират до коматево за 3 години не можаха да направят, мост иска ли.... ХАХАХА..... До 20 години дано стане.... Иначе улиците в КИЧУКА са суперрр
+1
 
 
Марица Гардънс е населен не повече от 40%, Азалия още не е завършен, а новите строежи са "на дупка". И въпреки това от светофарчето на Алати до паркинга на хотела често е непроходимо. Не може такава тясна уличка за вход/изход на цял нов квартал.
на 16.05.2022 г.
+2
 
 
Тези които купуват жилища там да си правят сметката че отиват в нищото и има да чакат до второ пришествие да заживеят в градска среда. Инвеститора го боли оная работа. След като се продават жилищата ще строи и ще иска промяна на ПУП- овете.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: