Гнусна лайняна гавра със сградата на Младежкия дом в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
00:05 / 09.08.2017
14323
Сградата на Младежкия дом, където се намира "Центърът за изкуства и обучение" към отдел "Култура" на община Пловдив и Комисията за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, осъмна с отвратителна украса - вратите и дограмата на кабинетите и школите бяха цветущо намазани с фекална маса.

За проблема сигнализира Васил Караманлиев - ръководител на театралната школа, който, идвайки на работа, заварил сградата в отчайващо състояние.

"Що за извратен човек трябва да си, за да извършиш подобна проява", реторично попита Караманлиев. "Всички врати в сградата бяха "изрисувани" по този начин. Според мен деянието е тенденциозно и е извършено за да не можем да влезем", добави той. Тъй като в школата е трябвало да започнат занятия, Васил се заел собственоръчно да чисти сградата.

"Купих си ръкавици, четка и белина и се захванах за работа. Дори минах дръжките със спирт. Интересно беше, че когато се опитах да вкарам ключа в ключалката, той също беше омазан. Трябваше да купувам спринцовки и да чистя със спирт, за да мога да отключа".

Работещите в сградата са потресени от инцидента. Шефът на комисията за борба с противообществените прояви Петко Василев също е потресен от неприятната случка.

Хората, които работят тук смятат, че деянието е извършено от младежите, които често се събират под навеса в сградата. "Понякога е налага да ги гоним, но има няколко агресивни индивида. Явно това е начина да отвърнат на удара", коментира Караманлиев.

"Не знам какво трябва да стане, че да се размърдат институциите!? Труп ли трябва да намерим?", попита театралният педагог. Той лично се е срещнал със зам-кмета по култура Александър Държиков, с молба за помощ, но получил отказ. Причината - нямало пари.

Зам.-кметът по култура Александър Държиков определи случката като вандалска проява, която не трябва да се толерира. Той лично е провел разговор с творците от арт школите и е сигнализирал за случилото се на ОП "Общинска охрана", с цел засилване на присъствието на охранители в периметъра.

Заместник-кмет "Общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции" Димитър Кацарски отказа да коментира инцидента и прехвърли отговорността на Общинския съвет, пише "Марица".

От там върнаха топката в полето на Кацарски, защото именно той отговарял за общинската собственост. Общинските съветници подчертаха, че частта от сградата, в която се е случил инцидента е част от дирекция "Култура" и няма нищо общо с тях. Въпреки това те са подали сигнал до ОП "Чистота", които обещали да изпратят екип на място.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).