ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Гневни ученици: И при минус 20 ли няма да ни пуснете във ваканция?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:20 / 31.01.2012Коментари (116)14462
© Plovdiv24.bg
От вчера на редакционната поща на Plovdiv24.bg непрекъснато получаваме писма от гневни ученици, които масово изразяват недоволството от необявената "дървена" ваканция. Според тях проблемът идва не от температурите, които се измерват вътре в класните стаи, а от трудното придвижване из града и прекарването на една голяма част от времето навън - например по спирки. Публикуваме част от мненията на децата без никаква редакторска намеса. Plovdiv24.bg ще следи ситуацията около евентуалното разпускане на пловдивските ученици във ваканция и своевременно ще Ви информира за развитието на темата! 

Здравейте. Пише ви ученичка от ЕГ "Иван Вазов". Поредната недоволна и разгневена ученичка, предполагам. Разбирам решението, че не може да има дървена ваканция заради нормалните температури в класните стаи из училищата. Това, което не ми е ясно, е защо никой не взема под внимание факта, че навън снегът е до коленете. Че температурите не се качват над нулата дори по обяд, а какво остава за сутрините, в които сме принудени да стоим по спирките, замръзващи, докато чакаме все по-рядко минаващите автобуси. Нима резките смени на температурите - от топло на студено, от топло на студено.., не влияят на здравето ни? Вятърът е леденостуден, имам чувството, че когато е ветровито, температурите се понижават с поне още десетина градуса. Моля, вземете под внимание горепосочените факти. Това, че в класните стаи има нормални условия за учебен процес, не значи, че външните фактори не оказват влияние върху учениците и здравето им.

Здравейте! Днес в моето училище ще е топло и приятно... с такива очаквания тръгнах днес към училище и с очакванията си останах... Признавам, имаше и до някаква степен топли кабинети, но не всичките. Имахме късмет с намалени часове... но донякъде, защо донякъде - ами защото да се седи в кабинет с термометър, показващ около 10 градуса и да чакаш да дойде учител, който не знае за намаляването на часовете, е едно уникално преживяване! Още по-учудващ бе фактът, че парното в кабинета не работеше, и то не в края на деня, а около 15:30-16:00 часа. Питам се, когато температурите паднат още, на какви температури ще сме принудени да учим? И когато се опитваме да се свържем с институцията РИОКОЗ, която би трябвало да следи за тези неща, колко ще чакаме на телефона? Миналата година се отказахме на 20-30 позвъняване, а тази има ли смисъл да звъним!? Понеже някои не си върши качествено работата!

Уважаема редакция! С цялото ми уважение бих искал да кажа, че дори и в класните стаи на учениците да не са ниски температурите, навън те са минусови. Учениците чакат по 10-15 минути по спирките, чакайки рейсове, излизат от училището, за да си закупят закуски и т.н. При тези ниски температури грипът няма да се разпространи, но бъдете сигурни, че настинки и хрема със сигурност ще има, както и родители, които не пускат децата си на училище, за да не се разболеят. "От БАН предупреждават, че температурите ще се понижат още през тази нощ, като в Пловдив се очаква температура от минус -20°С". Но не се притеснявайте, под хълмовете е било и по студено. На 24 януари 1942 година сутринта е бил измерен пловдивският рекорд за отрицателна температура - минус -31.5°С." Извинете, но нима чакаме температурите да паднат под - 30 °С , за да има ваканция ? Не виждам нищо разумно в това заради няколко учебни дена да се рискува здравето на децата. Ако сложим и фактора за заледените и непочистени пътища, пътища, които също създават опасности от травми, както и огромните заледени висулки по сградите...

Не всички деца имат възможността да са добре облечени през зимата... Вие сте хората, които решават, но представете си, че това са вашите деца!

Здравейте! Възмутена съм от д-р Танчева! Можем ли ние учениците сутрин да мръзнем по спирките при температури доста под нулата и на всичкото отгоре при обявен "оранжев код", защото е много студено. вчера сутринта - 30.12.2012 г., съм чакала 20 минути автобус, а на всичкото отгоре трябва да сменям 2 дори. Замислете се малко сутрин въздухът какъв е и колко трудно се диша... Сега няма да ни пуснете в дървена, но след седмица, когато масово сме болни, не вие ще ни плащате лекарствата нали ??? 


Още по темата: общо новини по темата: 339
09.04.2012 »
23.03.2012 »
19.03.2012 »
12.03.2012 »
06.03.2012 »
03.03.2012 »
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-4
 
 
От една страна подкрепям-положението по улиците е ужасно и трябва да се направи нещо поне да се поизчистят спирките от сняг и лед. От друга страна малко на глезотийка ми мирише... ако си отворите страницата на транспорта в интернет и знаете кога точно ви е транспорта (което е възможно) ще "висите" много по-малко по спирките, това едно. Второ една голяма част от учениците пристигат с мама и тате на у/ще с автомобили, и трето, което разбира се е субективно и можете да не го приемете, аз учех в Полша и там зимата не е 2 седмици при минус 20, а 3 месеца при минус 30 денем и нощем... през деня се "покачваше" до -25 напр. Но в университета си беше + 22-3 градуса, така че учебния процес не е възпрепятстван по никакъв начин. Така че наистина съжалявам, но с/у природата не може да се направи много... Имайте предвид, че България е една от МНОГО МАЛКОТО държави, в които нещо като "дървена" ваканция е познато ИЗОБЩО, ама Българите обичат да мрънкат де... това е факт. 1во е студено в класните стаи, после е студено навън... накрая и кафенце с бисквитки ако може по време на час... и да ти се помолят евентуално ако ти е удобно да научиш някой урок...
+3
 
 
Не се учудвам, на тях им е през оная работа за нашето здраве. ;)
+3
 
 
то така или иначе никoй не пуска децата си на училище те винаги в последния момент се сещат за нас , пък и от тея студове всеки ще се изпоразболее и пак няма да има ученици праите по сложна ситуацията
+1
 
 
По мое време се топлехме на печка на дърва и въглища в класните стаи.Палеше се от прислужниците сутрин и стояхме с връхните дрехи в часовете.Никой не си е и помислял, че студа ще пречи на часовете. Играехме и навън при все студа и бяхме по здрави.
+1
 
 
Не ми става ясно защо масово кълнете децата , че били такива и онакива . И от какъв зор им давате примери какво е било по наше време . По тази логика и баба ми е ходила с галоши и чембер на главата и нашите деца ли да ходят така ? Що не питате Тотев как ще осъществи контрол върху фирмите от градският транспорт , така че лятото да е хладно в автобусите ,а зимата да е топло? За това колко са редовни автобусите и колко са чисти изобщо няма и да коментирам .
+2
 
 
Наистина има проблем с автобусите и въобще с какъвто и да е транспорт, когато е студено. Особено по-старите возила може въобще да не запалят. Вярвам на децата, че мръзнат по спирките и ми се свива сърцето, защото неволно ми се иска да ги предпазя. Но от друга страна не виждам кой знае какъв проблем в зимата и студа - това е нещо нормално - повтаря се всяка година. Това е част от живота и в 21 век хората не бива да се прибират в дълбоко в пещерите, ако стане малко по-студено. Сигурен съм, че хората в северните страни биха се смели, да четат такава дискусия. Отделно в Пловдив истинска зима има за не повече от 1-2 седмици на сезон. Толкова студени зимни седмици се случват един път на 10 години (за последно мисля, че беше през 2001 година). Има и лед, има и купчини сняг, но положението въобще не е трагично, дори напротив - прилично са почистени основните улици и булеварди. Учениците какво ще правят, ако са във ваканция - дали ще си стоят в къщи? Не вярвам. Не жаля толкова тийнейджърите, колкото малките деца. Но тях ги водят и ги взимат от училище, нали така? Едно време от първи клас ходех сам на училище, сега никой не пуска децата си сами. Много от училищата са с модерна термоизолация, макар и не навсякъде да е правен такъв ремонт. Лично аз не смятам, че животът трябва да спре, само защото е по-студено от обикновено. Напротив, човешкият дух и сила трябва да триумфират. И това е един от уроците, които младите хора трябва да научат - че няма лесни пътища и има много изпитания, през които човек съвсем реално, а не на книга, трябва да мине през живота си.
+2
 
 
ае кakво се правят на луди ако не са на училище обикалят само по кафета ама за училище е студено ! все едно хората който правят хляб да кажат че днеска няма да ходят на работа че много студено ... ми тогава ......!
+4
 
 
Eй мързели, вземете се стегнете малко. Повечето сте толкова тъпи и неграмотни, че трябва и през нощта да учите. Пъпчасали мекерета.
+1
 
 
Аз мисля да не пускам детето си утре на училище! Не съм сигурна че в училището е достатъчно топло каквото и да показват измерванията!
-4
 
 
Вижте деца и ний искахме разни неща навремето :) но положението е такова, че ще слушате доакто папате подарен лебец.... ако искаме и до -40 ще чакаме - не се притеснявайте ще стане възрстани и някой ден ще решавате вие, няма закъде да бързате, нито пък ще избягате то това :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: