Глобиха пловдивски полицай за побой на пътя Пловдив-Асеновград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
16:18 / 10.11.2015
7221
Съдът в Пловдив излезе с решение, във връзка с инцидента, за който Plovdiv24.bg ви съобщи още на 12 април 2014 година. Ето какво съобщиха официално от институцията: 

"Окръжен съд Пловдив потвърди наложено административно наказание от 1 000 лева глоба на бивш полицейски служител по внесен обвинителен акт на Районна прокуратура Пловдив за причиняване на лека телесна повреда без разстройство на здравето, като деянието е извършено по хулигански подбуди.

34-годишният Георги Петков е освободен от наказателна отговорност по чл. 78А от Наказателния кодекс за посоченото престъпление, тъй като за същото законът предвижда наказание до 1 година лишаване от свобода или пробация. 

Георги не е осъждан за престъпление от общ характер и не е бил освобождаван от наказателна отговорност за друго деяние. Бившият полицай е осъден за това, че причинил лека телесна повреда на Бейсим С., на 34 г. от Асеновград.

Със същото наказание - глоба в размер на 1 000 лева, и по същите причини са били наказани Румен Игнатов, на 35 г. от Пловдив, и Илиян Мерджанов, на 48 г. от Пловдив, тъй като в съучастие по хулигански подбуди са причинили леки телесни повреди на повече от едно лице - на непълнолетния Хасан Исмаил, на 14 г. от Асеновград и на малолетния Сали Салим, на 13 г., от Асеновград. 

С действията си всеки един от двамата е извършил престъпление по чл. 131 ал. 1 т. 4 във връзка с чл. 130 ал. 2 във връзка с чл. 20 ал. 2 от Наказателния кодекс.

Според обвинителния акт на 19 октомври 2013 г. е възникнал инцидент на пътя между Пловдив и Асеновград. На същата дата следобед по този път се движели с автомобилите си Георги П., който управлявал лек автомобил, марка "Хонда", и 34-годишният Бейсим С., който шофирал лек автомобил, марка "Пежо". 

Докато се движел с автомобила си, Бейсим застигнал автомобила на Георги и го изпреварил.

Изпреварването обаче било възприето като опасно от Георги П. и спътниците му Илияни Румен. В резултат на това и при самата маневра между тях и пътуващите в лекия автомобил "Пежо" били разменени обидни жестове. 

Георги последвал автомобила на Бейсим и след като го застигнал на пътя, близо до разклона за Куклен, го изпреварил и го спрял. След това тримата обвиняеми излезли от автомобила си и отишли до колата, управлявана от Бейсим. 

Без да разговаря, Георги започнал да нанася удари на Бейсим, а Илиян и Румен извлекли двете деца от пежото и също им нанесли удари. След това тримата обвиняеми се качили в автомобила си и продължили в посока Асеновград. 

Пострадалите подали сигнал за възникналия инцидент на тел. 112 и впоследствие предвид нанесените удари посетили медицинско заведение, където им била оказана помощ и били прегледани. Георги към онзи момент е бил служител на ОД на МВР-Пловдив. По време на инцидента не е бил на работа, ползвал е личен автомобил.

Предвид внесения обвинителен акт от РП-Пловдив е било образувано производство в Районен съд-Пловдив, по което тримата обвиняеми са били признати за виновни, а произнасянето на Районен съд-Пловдив е било потвърдено от Окръжен съд-Пловдив и е влязло в сила на 2 ноември 2015 г."

Гледната точка на Илиян Мерджанов:

"Малко преди КЦМ Георги намали скоростта, защото имаше ограничение. Не след дълго зад нас се залепи едно "Пежо 307" и шофьорът започна да свири с клаксона и да присветва с фаровете. След това започна да ни изпреварва, изравни се с нас и през отворения прозорец започна да крещи и да псува. 

Спътникът му от предната седалка ни показа среден пръст, а стоящият отзад размахваше бухалка. Шофьорът ни крещеше "Гяури! Цигани! Ще ви натрошим! Ще ви избием!". 

Идея си нямахме защо е всичко това. Едва по-късно разбрахме, че шофьорът на пежото е искал да се отместим вдясно, за да може да ни изпревари".

Цялата негова история можете да прочетете тук!


Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Пловдив:
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата
Ключов свидетел на убийството в "Арман махала": Не съм видял нож


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).