Глоби за шумни ромски сватби в Пловдив има, плащания - никакви

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
11:04 / 19.10.2017
8752
12 акта на стойност между 500 и 800 лева са съставили през това лято инспекторите от пловдивския Общински инспекторат за шумни ромски сватби в "Столипиново", съобщиха оттам. Нито една глоба обаче до момента не е била платена и санкциите остават само на хартия. Сигналите, които в общинското ФБР са получили за вдигане на шум, силна музика и сватбарски викове в етническите квартали в Пловдив, са били 45. Били са извършени 30 проверки, при които инспекторите са били придружавани от полиция.

Когато сватбарите видели присъствието на униформени, първоначално се стряскали и намалявали сами децибелите. След като минели 30 минути до час след проверката, те отново надували на максимум звука от мощните тонколони, пише "Монитор". При проверките полицаите и служителите на Общинския инспекторат предупреждавали организаторите на тържествата да намалят шума на открито и им давали да подпишат предупредителни протоколи. 

Наблюденията на шефа на инспектората Ангел Славов показвали, че само в присъствие на полицаи от Шесто районно в "Столипиново" и от Трето районно в "Шекер махалата" сватбарите имали респект и ограничавали шума от семейните си празненства. Сватбите в етническите махали в Пловдив по традиция на ромите се правят на открито и то през цялата година. 

Сигналите през зимния сезон намаляват, тъй като хората са със затворени нощем прозорци, а и сватбарите в "Столипиново" предпочитат да използват закритата специална зала за тържества. През лятото обаче в кварталите, които граничат с ромските махали, става страшно. Съседите на хората от "Столипиново" и "Шекера" трудно могат да спят, когато по улиците са правят шумни ромски сватби и други тежки семейни тържества.


Виж коментарите (7)

Още по темата (215):
16.03.2024 Училищен звънец вбесява пловдивчанка на всеки 40 минути
29.02.2024 Сигнал: Ето го Ада! Минахме през крадци, наркомани и проститутки, но това е "черешката"
10.02.2024 Обрат! Управителка в "Лидл" си признала всичко пред ПОИ
09.02.2024 Живеещи в жилищните комплекси на "Пещерско шосе": Това не може да продължава повече
04.11.2023 Читател: Звукът от това нещо надхвърля 100 децибела, отвратително е
06.10.2023 Сигнал: Кой стои зад този кръчмар, за да си позволява това?
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).