ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Гласуват 50 лв. такса за градини и ясли, влизат в сила новите разписания на градския транспорт
Автор: Екип Plovdiv24.bg 06:55 / 15.12.2011Коментари (10)5573
© Plovdiv24.bg
На днешната сесия на градския парламент за гласуване влиза предложението за увеличаване на таксите за детските градини и ясли, както и предложението за промяна на наредбата за прием в детските градини, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Припомняме, че в началото на месеца кметът Иван Тотев съобщи, че месечната такса за детските заведения в Пловдив става 50 лева. В момента същата такава за градините е 35 лв., а яслите са безплатни след решение на предишния Общински съвет. 

Градоначалникът поясни, че мярката ще бъде предприета заради тежкото финансово състояние на Община Пловдив към настоящия момент, както и заради повишаването на стандартите за хранене в забавачките. Стана ясно, че промяната на наредбата за прием в детските градини предвижда при тримесечно отсъствие на детето от забавачницата, мястото му там вече да не се пази. Освен това, децата няма да бъдат изписвани от ясли веднага щом навършат 3 годинки, както е в момента, а едва когато бъдат приети в съответната детска градина, като същото важи и за предучилищните групи. Ако днес тези предложения бъдат одобрени - от началото на новата 2012 г. влизат в сила.

Кметът е внесъл и предложение за закриване на Пловдивската общинска агенция по приватизация (ПОАП). 

Ще бъдат гласувани и новите разписания на някои линии на градския транспорт, влизащи в сила заради предложението на зам.-кмета Александър Държиков за намаляване с 15% на общия годишен пробег на превозвачите, обслужващи Община Пловдив. Разбра се още, че "висенето" на хората по спирките следствие на това ще бъде с не повече от 3 минути повече от сегашното.

Подробности от цялата сесия на градския парламент очаквайте в Plovdiv24.bg.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Като вдигат таксите за детските заведения,да вземат да вдигнат и детските надбавки.За тва помислиха ли?Голяма система имаме!!!!
Простаците са непобедими!
на 15.12.2011 г.
+4
 
 
100 лева е нормална цена ,като оставите децата в градините и яслите по цял ден обикаляте моловете и пиете и пушите не харчите ли повече ама като опре до децата пискате (говоря за майките които не работят )а децата им са в яслите и градините .
+1
 
 
Аз съм ЗА вдигането на таксите за детските градини на 50 лв. по добре е така отколкото всеки месец да се носят ж торбички - тоал. хартия, кухненска ролка, сапуни и отделно да се събират пари и за смяняне на дюшеци за легълцата на децата ни, защото в някои градини от 15 години не са им сменяни дюшеците, пари за играчки също ни са събирали, колко да издържат тея играчки 2год. Да не говорим, че и пердетата и те са сигурно от моето време изпокъсани и засечени! ЕЙ ХОРА ОСЪЗНАЙТЕ СЕ БЕ !!!!!!!!! ТЕЯ ПАРИ И БЕЗ ТОВА СИ ГИ ДАВАТЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ ЗА ГРАДИНИ.
+2
 
 
Тотев , Тотев неможе ли да измислиш нещо по-умно от това да вдигнеш таксите за детските градини и ясли?Дали с тези 15лв. отгоре и то вземи от майките ще се оправят нещата в града ни. Падаш много в очите на хората.
+3
 
 
В нашата детска градина има едно дете,което я посещава за ден-два през 2-3 месеца.Но то се води като бройка.Иначе си стои в къщи и го гледа бабата.Нали разбирате,че ако се гласува при тримесечно отсъствие на детето от забавачница,то да се отписва,в нашия случай няма как да стане,защото то няма пълни три месеца отсъствие.И така,някой,който има нужда от градина си стои вкъщи,докато такива като това дете запълват бройката.Трябва да се измисли друг вариант.
+4
 
 
Някой ще съобщи ли всъщност колко са децата в детските градини и яслите и за какъв допълнителен приход е тази невиждана борба?
+5
 
 
До децата ли опряхте бе алчни човечета?СРАМОТА!
на 15.12.2011 г.
+2
 
 
Похвално!!! Гласувайте с двете ръце!!! До децата ли опряхте, за да си стабилизирате финансовото положение. То не се издържа вече. Давате 35 искате 50. Алоооооо сметкатааааа. Що не си намалите по 1% от заплатите и готово. То човек вече трябва да си ипотекира жилището (ако има естествено) за да може да си отгледа детето. СРАМОТА, ПОЗОР и ПОРЕДЕН СТИМУЛ ЗА СПАД НА РАЖДАЕМОСТТА.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Великден 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: