ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Гиньо Матев: Градът вече идва да пазарува в "Тракия"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:20 / 01.01.2011Коментари (23)5548
© Plovdiv24.bg
В края и на тази година, верен на традицията, Plovdiv24.bg среща своите читатели с районните кметове чрез поредица интервюта.

Според колегите му от другите райони Гиньо Матев е най-толерирания кмет, тъй като е съпартиец на Славчо Атанасов във ВМРО-НИЕ. "Нормално е да бъда най-толериран тъй като съм единствения районен кмет от управляващата партия в града, но не съм. Може би кметът се страхува да не го упрекнат в пристрастие", смята кметът на "Тракия". За равносметката от изминаващата година - в отговорите му на нашите въпроси:


- Господин Матев, каква година беше за Вас 2010-а?

- Въпреки кризата, годината беше успешна. Успяхме да привлечем и реализираме инвестиции за над 100 милиона лева.

- Кое отчитате като особено успешно?

- Много по-голямото озеленяване, което направихме в сравнение с други години, макар че общината няма разсадник. Издействахме най-сетне и изграждането на голям православен храм. В началото на лятото очаквам врати да отвори и новото кметство, което ще предостави на гражданите много по-добри условия и възможности за по-бързо и качествено обслужване. Изключително се разви търговската мрежа в "Тракия". Навремето старите тракийци казваха "Отиваме да пазаруваме в града", а сега градът идва да пазарува в "Тракия".

- Какво предизвикателство Ви остана за следващата година?

- Докато не са напълно готови, и храмът, и кметството си остават актуални предизвикателства. Не съм се отказал от изграждането и на 72-декаровия парк "Кан Крум", за да има още по-качествена зеленина. Развитието на зелената система ще продължава да бъде една от най-важните ми задачи.

- Пак ли ще съобразявате дневния си ред с Граждански съвет "Тракия"?

- Абсолютно. Ще продължа да работя с гражданското общество, защото в нашата страна то е все още слабо развито и сме му длъжници. Един политик няма да загуби правомощия, като се вслушва в обществото, а напротив - дори ще стане по-силен.

- Къде ще посрещнете Нова година?

- Както винаги - със семейството вкъщи.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Абе много важно, тракийци, кючуклии, селяни, граждани, буфери, жълтури, цигани, турци, помаци, българи, шопи, мопи и кво ли още не... Голямо делене, голямо чудо... Така ми е писнало от тъпотии вече.
+6
 
 
Големите граждани пак се изказаха... В Тракия сме били селяните на града... Ох, колко мъка има по този свят! Дали породена от завист, че Тракия е най-младия и модерен квартал с перфектна инфраструктура и куп магазини и заведения или просто избиване на друг вид комплекси! Не знам, но точно хората, които изказват такова мнение ми падат в очите и ми изглежда, че не аз съм селянин, които живее в Тракия, ами те, които се водят за гражданите на гр. Пловдив! Вместо да сме обединени и горди, че сме жители на един от най-старите градове в Европа ние се "мерим" кой е по-гражданин... Жалка история! Това е един от многото проблеми на нашия Български манталитет...
-1
 
 
преди да ида до тракия си проверявам винетния стикер ! Само там има толкова свободни пространства за да се строят хипермаркети от какъвто и да е вид ! Изкуствено създаден квартал за преселниците в нашият град, факт ! Абсолютен смях е твърдението, че Тракия е добър квартал за живеене ! Единственото, за което правя евала е идеално правите улици с хубав асвалт, но това е отново поради факта, че има много свободно пространство !
12. 03 1912 г. – 12. 03. 2012 г. 100 години "Ботев" Пловдив Since 1912.
на 01.01.2011 г.
0
 
 
Той бил издействал изграждането на голям православен храм. :о Тази православна църква в квартала ни се строи от години и никой не знае кога ще бъде завършена.
+1
 
 
И каква е заслугата на ГИНю?! Пред блокът ми е кенеф /бл.322 вх В/
0
 
 
Да,но крайно време е тази практика вече да се прекрати.Стига вече с тази Тракия,трябва да се направи вече нещо и с другите райони.
+5
 
 
На мен ми харесва да пазарувам в Тракия, няма зъдраствания, хипермаркетите имат големи паркинги, и като са едни до друг можеш да ги пообиколиш всичките ако искаш. На мен лично ми харесва.
0
 
 
ехееее айде по спокойно бе бате....азличнo никога няма да дойда да пазарувам от там..в този квартал за да ида не знам какво трябва да стане..мога да ти изреда десетки хора които също са на това мнение...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: