Французойка с добро сърце трогна пловдивски хлапета

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:33 / 01.03.2016
3347
Навръх 1 март президентът на асоциация "Бон Мин" Доминик Баяр посети ЦДГ "Елица". Тук тя бе посрещната лично от кмета на район "Западен" Димитър Колев и двамата заедно поздравиха децата за празника. Малчуганите в детското заведение бяха приготвили празнична програма и закичиха своите гости с мартенички.

Доминик Баяр е дългогодишен приятел на децата от ЦДГ "Елица". Тя е редовен участник в хуманитарни инициативи, насочени към сирачета и деца със специфични потребности. 

Доминик Баяр е за 16-та година в България като през този период е помогнала на много домове и градини.

"Благодаря ви за това, което правите за децата. Бих желал да ви уверя, че в мое лице имате пълна подкрепа за дейността ви", заяви Димитър Колев пред Доминик Баяр. 

Той й подари мартеница, изработена от потребителите на Дома за възрастни хора с умствена изостаналост "Свети Врач" и й пожела да е здрава и силна и все така да помага на изпадналите в беда. 

След това двамата посетиха специалната група, в която се обучават деца със специфични образователни потребности. Голяма част от играчките и музикалните инструменти в нея са получени благодарение именно на асоциация "Бон Мин". 

Кметът Димитър Колев уточни, че районната администрация предвижда в район "Западен" да бъде разкрит индивидуален кабинет за работа с деца със специфични потребности, в който те да се обучават по метода Монтесори. 

Това е уникален начин за научаване, чрез който вместо да се преподава на децата понятия, средата е приготвена така че да стимулира техния интерес и спонтанното им желание да учат. 

Така обкръжаващата среда позволява на детето да действа независимо и да участва в собственото си образование. Празникът премина в много песни и танци, като всички получиха мартенички лично от Баба Марта.

Виж коментарите (0)

Още по темата (26):
02.03.2016 55 бодита-мартенички за новородените бебета в две пловдивски болници
01.03.2016 Закичиха с мартеници минаващи по Главната в Пловдив
01.03.2016 ЦДГ "Велимира" - първенец в първомартенската изложба в "Тракия"
01.03.2016 Децата от Ресурсния център зарадваха кмета и заместник-кметовете
01.03.2016 Огромна мартеница сътвориха пловдивски ученици
01.03.2016 Баба Марта дойде и в "Тракия"
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).