Форсират работата по Югоизточния обход на Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (7)
16:11 / 17.07.2023
9435
Двама заместник-министри на регионалното развитие и шефовете на НКЖИ и АПИ ще седнат на една маса, за да решат забатачения Югоизточен обход на Пловдив. Височайшата среща ще се проведе следващата седмица в Пловдив и е по идея на народния представител Росен Костурков, предава Plovdiv24.bg.

"Проблемът с реализацията на проекта е в процедурата за съгласуване между НКЖИ и АПИ, чиито принципал са различни министерства - транспортното и на регионалното развитие. Двете институции си разменят писма година и половина - две години и по проекта не се работи. Затова нашата идея е да седнат на една маса и да се разберат, за да няма препроектиране, което би отнело още година-две" - коментира за медията ни Росен Костурков.

Югоизточният обход между "Скобелева майка" и Асеновградско шосе е проектиран още по времето на кмета Иван Тотев. С него се затваря външния ринг на Пловдив. Трасето върви успоредно на жп линията, както е и в североизточната посока, към АМ "Тракия". За южната част обаче от НКЖИ са настоявали за определено разстояние между релсите и пътя, с цел безопасност и здраве на гражданите. На предстоящата междуинституционална среща ще трябва да се уточни проектът в участъка, в който е предвиден жп надлез. Според Костурков, съгласуването между министерствата може да се извърши за един месец и след това да започне строителството.

Пътната връзка е с дължина близо 5 километра и ще струва 42 милиона лева с ДДС. Обществената поръчка, обявена от АПИ, беше спечелена от "Трейс груп холд" АД, които няколко пъти са потвърждавали предложената цена.

Виж коментарите (7)

Още по темата (409):
07.05.2024 Адско задръстване на Околовръстното на Пловдив, шофьорите изнервени до краен предел
23.04.2024 Дано! Югоизточният обход на Пловдив трябва да започне наесен!
23.04.2024 Областният управител оптимист за два от най-важните проекти на Пловдив
18.04.2024 Актуализират проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Заместник-министър: Години наред нищо не е правено по проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Кметът оптимист за Югоизточния обход на Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението с градския транспорт в Пловдив е критично
Пловдивчанин: Добре че жена ми издърпа детето!
Цвета Караянчева в община "Родопи": Имаме амбиция за открито упра...
Загадка от "Кючука": Кой е с предимство?
Чудесни новини за детето, малтретирано в Пловдив: Добре е и ходи ...
Наглостта на тарикатите в Пловдив няма край


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).