Фирми отказват служебни бележки на хазяите си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
12:03 / 20.03.2012
1610
Фирми-наематели отказват да издадат служебни бележки на хазяите си за изплатения им наем през миналата година. За това се жалват в НАП Пловдив десетки вече пловдивчани. В тази връзка приходната агенция напомня, че всяка фирма-наемател има задължение да издаде бележка по образец на наемодателя си, в която е описан размера на платения през предходната година наем, както и удържания и авансово внесен данък върху сумата. 

Ако фирма откаже такъв документ на наемодателя си, глобата е до 250 лева. При повторно нарушение, санкцията нараства до 500 лева. Същият размер глоба се налага и на работодател, който е длъжен да издаде, а откаже служебна бележка на свой служител.

Служебната бележка за получени доходи се представя в НАП с подаването на годишна данъчна декларация от физическите лица, като конкретно бележката за доходи от наем се прилага към Приложение №4. 

Образец на бележката е публикуван в страницата на администрацията www.nap.bg в раздела "Данъци" - "Документи за юридически лица". 

НАП Пловдив напомня още, че годишна данъчна декларация не подават единствено лицата, които през миналата година са работили само по трудов договор и нямат данък за довнасяне, както и няма да ползват данъчно облекчение. 

Крайният срок за обявяване на доходите на физическите лица е 2 май. Досега това са направили близо 12 000 души от областта, като 1 450 от тях са подали годишните си декларации по интернет.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Процесуални пречки спънаха делото за убийството в Скутаре
Отложиха затварянето на кръстовище в южната част на Пловдив
Снимка от Пловдив стана повод за оживена дискусия
Тя оцеля след жесток удар в Пловдив. Ето как е днес Карина, която...
Прокуратурата съобщи за кървава сцена в Пловдив
Ексклузивно: Бутат един от стадионите в Пловдив и го правят парк?...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).