Фестивал за народните хора "На хорото под Тепето" ще се проведе на Гребната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:50 / 04.09.2010
8605
Първи национален фестивал за български народни хора "На хорото под Тепето" в град Пловдив ще се проведе днес от 10:30 часа на Гребна база /пред трибуните до Кулата/. Фестивалът се организира от Сдружение "Школа за народни танци Луди Млади-Пловдив" с подкрепата на Община Пловдив - Дирекция "Децата, младежта и спорта".

В това първо издание на фестивала Сдружение "Луди Млади", заедно със своите партньори и спонсори се надяват да поставят началото на една традиция в това начинание , където хора от всички възрасти да танцуват и да се забавляват заедно. Целта на фестивала е да съхрани и популяризира българския фолклор сред младите хора. Да провокира и засили интереса към българските народни танци. "На хорото под Тепето" ще обедини 13 групи от цялата страна, които ще споделят своите хора , ще обогатят репертоара си и заедно ръка за ръка ще направят общо хоро от над 200 участника. Всички пловдивчани и гости на Пловдив са добре дошли да се забавляват и да се хванат на българско хоро.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив продължава да расте броят на предложенията за работа
Читател: Този хубосник застраши движението в Пловдив заради необе...
Удостоиха посмъртно непрежалимия Алек Попов с голяма награда
Извънредна ситуация с високи води на река Въча край Пловдив
Шофьорка самокатастрофира на "Асеновградско шосе"
Пловдивско училище с голям успех


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).