Фермер разказа как е бил изнудван от инспектори на БАБХ - Пловдив

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (1)
12:31 / 10.06.2020
8722
Фермерът Георги Кадиев разказа в съда как инспекторите от БАБХ са поискали подкуп от 1000 лева и млечни продукти, за да прикрият негово нарушение. Григор Милчев /48 г./ и Светослав Нестеров /37 г./ са обвинени в това, че на 22 юни м.г., като длъжностни лица, в първомайското село Искра поискали и приели дар - пари на стойност 1000 лева, както и хранителни продукти на стойност 84 лева, за да не  съставят акт по Закона за ветеринарно-медицинската дейност. По данни на прокуратурата, подкупът е извършен чрез изнудване, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"От 20 години със синът ми управляваме ферма в село Искра. С наш приятел Иван Тенекеджиев, който също имаше ферма за кози в Горна махала, решихме да прехвърлим неговите 122 кози при нашите, защото на него му ограничиха фермата. Договорихме се, че след една година той и семейството му ще поемата работата. С бус на наш познат прехвърлихме животните на наша глава, като знаехме, че извършваме нарушение", разказа Георги Кадиев. 

По думите му, след като превозили животните, той и Тенекеджиев отишли в град Първомай, за да помолят инспектора от БАБХ Григор Милчев да им помогне, за да прикрият, че са транспортирали 122 кози без разрешение и пътен лист. Служителят им обещал помощ като никой не е споменавал подкуп. На следващия ден Милчев се обадил на Тенекеджиев и му казал да се видят, тъй като нещата са се променили. На срещата били животновъда Иван, и двамата инспектори. Те заявили, че е направено сериозно нарушение и за да не бъде санкциониран трябвало да им дадат 1000 лева. Разбрали се да се чуят след два дни като щели да им кажат какво трябва да направят. Когато се чули отново служителите на БАБХ казали, че трябва да им дадат въпросните пари и млечни продукти от фермата на Кадиев. Тогава двамата животновъди се обадили в полицията. Мястото на предаване на рушвета била бензиностанция край Първомай, инспекторите не знаели, че в колата на фермерите имало полицаи. 

Пред магистратите Светослав Нестеров призна вината си за разлика от колегата си, но заяви, че ще даде обяснения след разпитите на всички свидетели.

Виж коментарите (1)

Още по темата (8):
09.04.2021 Осъдиха главен инспектор от БАБХ Пловдив
01.10.2020 Главен инспектор от БАБХ Пловдив влиза в затвора!
19.02.2020 Тези са служителите на БАБХ Пловдив, хванати с подкуп - пари и сирена
14.01.2020 Черни облаци над двама служители на БАБХ Пловдив
29.06.2019 Единият от задържаните край Пловдив инспектори - кметски син!
28.06.2019 Проговори жената, изнудвана от инспектори на БАБХ
Още новини от Новини от Пловдив:
Певци от цял свят пеят в защита на Альоша в патетичен видеоклип
Шофьор хвърли 100 лева на задната седалка на патрулка, пробите му...
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).