Фен страница на премиера призова: Подкрепете Пловдив за най-добра европейска дестинация!

Автор: Васил Динев
Коментари (14)
13:14 / 22.01.2016
5760
Ето как привърженици на премиера във Фейсбук подкрепиха Пловдив, който е номиниран и участва в класацията за най-добра европейска дестинация:

"Пловдив е номиниран за "Най-добра дестинация в Европа" в международна класация. Подкрепете българския град, като гласувате в посочения линк.

Сгушен в южната част на България, Пловдив е водещ културен, религиозен, винен и търговски център, който никога не пропуска да разкрие нови вълнуващи аспекти от характера си.

Със своята 8-хилядолетна история Пловдив е обявен за най-стария продължително населен град в Европа и 6-тия най-стар в света. Градът е вписан под номер 3 в "ТOП 10 най-красивите древни градове в света". Градът също така бе включен в класацията на Lonely Planet за "ТOП 10 дестинации, които трябва да посетите през 2015 г.".

Разнообразието от обекти и дейности превръщат Пловдив в истинско съкровище на Земята, което трябва да бъде открито. Перлата на града е Старият град, който е запазил исторически пластове от праисторическо, тракийско, елинистическата, римската, византийската, Средновековието, Възраждането и Новото време.

Изключително добре са запазени римски паметници и мозайки, както и църквите и възрожденските къщи, повечето от които са превърнати в музеи или бутикови хотели и ресторанти".

Виж коментарите (14)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).