Фалшификаторите в Пловдив - самотен баща и освидетелстван инвалид, не искали в ареста

Автор: Диана Бикова
Коментари (3)
15:57 / 19.01.2021
11138
Единият от обвиняемите за аферата с фалшифициране на български документи, които били продавани на чужденци, е бил осъждан преди 5 години за подобно деяние. Тогава Христо Лозев отнесъл кашон с няколко листа, около 200-300, и ги оставил в къщата си в Карлово. Оттогава не са пипани. Това заяви в съдебната зала защитникът му адвокат Александър Попчев, който призова съдебният състав да проведе европейско производство, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Лозев нямал нищо общо с останалите четирима обвиняеми, нито той познавал тях, нито те него и, по думите на адвоката, не бил съпричастен към определеното от прокуратурата гранде престъпление. "Има и други мерки, господа прокурори, нека бъде по-европейска нашата прокуратура. Сега за всяко решение се иска мярка за неотклонение "задържане под стража"" - каза в пледоарията си Попчев. Съдията по делото Николай Петров вметна, че е възможно един от присъстващите прокурори да стане европейски, визирайки номинацията на прокурор Светослава Пенчева за европейски делегиран прокурор за работа съвместно с Лаура Кьовеши по дела, свързани със засегнати финансови интереси на ЕС, източване и злоупотреби с евросредства. 

Двамата представители на държавното обвинение - Светослава Пенчева и Стоян Павлов, поискаха съдът да наложи и на обвиняемите Рангел Сарийски, Васил Гайдаджийски, Борис Ябълков, Христо Лозев, Боян Кабашки постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Адвокатите пък пледираха за по-лека мярка - домашен арест или парична гаранция. 

В залата стана ясно, че Рангел Сарийски е претърпял инсулт и е освидетелстван от ТЕЛК с 50% инвалидност. От задържането му миналия петък не бил взимал предписаните лекарства, в ареста не може да продължи лечението му и не се знае как престоят зад решетките ще се отрази на здравословното му състояние, изтъкна защитникът му адв. Харалампиев.

Бившият съдия Кирил Николов, който сега е адвокат и защитава Васил Гайдаджийски, подчерта, че делото е образувано през месец март 2020 г. и в продължение на 10 месеца за подзащитния му са открити само няколко действия в рамките на няколко дни. Става въпрос телефонни разговори със съпроцесника му Рангел Сарийски. Показанията на Гайдаджийски не съдържали неговия подпис, а само на служебния му защитник. Според адвокат Николов, обвиняемият е с лимитиран потенциал, шофьор на боклукчийски камион, т.е. не би могъл да извърши деянията, в които е обвинен.

Адвокат Атанас Павлов, който защитава Боян Кабашки, призова решението на съда да почива на законността, а не заради присъстващите в залата медии, чийто интерес е предизвикан заради факта, че обвиняемият е служител на МВР. Кабашки е единствен родител на 14-годишна дъщеря, а баща му насколо получил инфаркт.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (9):
20.01.2021 Районна прокуратура Пловдив внесе протест
19.01.2021 Най-тежката мярка за четирима от петимата измамници в Пловдив
19.01.2021 Говори адвокатът на задържания полицай
19.01.2021 Докараха в съда полицая и останалите обвинени за фалшивите документи
18.01.2021 Този е най-обсъжданият полицай в държавата в момента
18.01.2021 Прокуратурата в Пловдив със скандални подробности за
фалшификаторите
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).