Ето коя IT компания стъпва в Пловдив!

Автор: Васил Динев
Коментари (3)
11:21 / 16.11.2018
13588
Нова IT компания стъпва в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. В заседателната зала на Община Пловдив кметът Иван Тотев, заместникът му Стефан Стоянов, както и собствениците обявиха името на софтуерна компания, която стартира своя бизнес в Пловдив - Podix.

Компанията ще разработва Уеб и мобилни приложения, ще е изцяло насочена към западните пазари и САЩ. Планът е в рамките на 2 години да бъдат наети 80 души, а след втората година да стартира и собствена обучителна програма за току-що завършили студенти, разказаха съоснователите Павел Симов и Илиан Кръстев. 

Първоначално, обаче, ще се наемат старши специалисти и утвърдени служители с много години опит и доказано добри в това, което правят.

По тази причина и заплатите ще се привлекателни, от компанията обещаха заплати и условия, аналогични с тези в столицата или средно 3-4000 лева. Желаещите да станат част от компанията, могат да кандидатстват на сайта й.

Podix е дъщерна компания на българо-френската компания Дроксик, базирана в София, специализирана на пазарите в Германия, Франция, Англия и скандинавските страни. Току-що завършили специалисти също ще имат възможността да се обучават в компанията и да натрупат необходимия опит. Фирмата има още две компании в София и Германия, като и работят за големи фирми от различни браншове.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).