Ето какво обсъдиха кметът на Пловдив, Бойко Борисов и важен министър

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:06 / 24.01.2021
8830
Кметът Здравко Димитров проведе неофициална среща с премиера Бойко Борисов и министъра на околната среда и водите Емил Димитров днес. Тема е била нерегламентирани сметища и състоянието на язовирите в страната, включително и на земеделските язовири.

"Коментирахме състоянието на депата в Цалапица и в завода за твърди битови отпадъци в Шишманци. Капацитетът на това в Цалапица е на изчерпване и в средносрочен план трябва да се предприемат мерки, защото това засяга не само Пловдив, но и още осем общини“, обясни Здравко Димитров. Той също така отново е поискал да се предприемат сериозни действия за ускоряването на реализацията на проекта за водоснабдяването на Пловдив от язовир "Въча“. Той припомни, че в тази връзка вече е провел няколко разговора с министър Емил Димитров и заместник-министър на регионалното развитие Николай Нанков в тази връзка. "Пред следващият месец предстои среща с министър Димитров в Пловдив, на която очаквам да има добри новини и по двете теми, които обсъждахме днес“, обясни Здравко Димитров.

Проектът за водоснабдяването от каскада "Въча" и осигуряването на чиста питейна вода от язовира включва изграждането на 18-километрово трасе, както и изравнител на налягането, който ще бъде в землището на Първенец. В момента тече прединвестиционното проучване, което да даде ясна представа за общата стойност за реализацията на проекта.

За изграждането на Югоизточния обход по Околовръстното шосе на Пловдив кметът ще има допълнителна среща с премиера, която ще се състои следващата седмица. Припомняме ви, че процедурата за избор на изпълнител на отсечката от Асеновградско шосе до паметника на Скобелева майка беше прекратена от Агенция "Пътна инфраструктура“  преди четири дни. Всички 12 участници бяха отстранени с мотива, че имат пропуски в документацията си.

Виж коментарите (3)

Още по темата (257):
08.11.2023 Пламен Узунов осъди прокуратурата: ВКС потвърди решението на апелативния
съд
08.02.2023 Адв. Емилия Недева за случая "Узунов – Бобоков": Не остана принцип от "Римска харта" на европейските прокурори, който гл. прокурор Гешев и спецпрокуратурата да не са нарушили
06.02.2023 Прокуратурата прекрати разследването срещу Пламен Бобоков и Пламен Узунов
30.12.2021 Пламен Узунов и Пламен Бобоков осъдиха прокуратурата заради бавното развитие нa дeлoтo им
13.05.2021 Янаки Стоилов поиска проверка на твърденията на Светослав Илчовски
10.05.2021 Миню Стайков за твърденията на Илчовски: Нямам сестра
Още новини от Новини от Пловдив:
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).