Енвер Асан ще получи само глоба за побоя над шофьор от градския транспорт

Автор: Георги Кирилов
Коментари (11)
08:48 / 31.03.2023
8915
Енвер Асан Мехмед отново се изправи пред Районен съд - Пловдив като обвиняем по дело за причиняване на лека телесна повреда, предаде репортер на Plovdiv24.bg. В началото на януари тази година делото бе върнато на прокуратурата заради отстраними грешки и несъответствия в обвинителния акт.

31-годишният Енвер е обвинен в това, че по хулигански подбуди е предизвикал "травматичен артрит на лявото слепоочно-долно челюстна става и частично счупване на короната на шести долен ляв зъб" на 48-годишния шофьор от градския транспорт в Пловдив Бисер Асенов.

Обвиняемият работи в момента като социален асистент, а освен това е син на известния тартор в квартал "Столипиново" Асан Мехмед, познат още с прозвището Кучкаря.

Инцидентът е от 28.10.2020 година и е станал на крайна спирка на ул. "Калина" в "Столипиново". Пострадалият бил спрял за престой върху остров, изграден на ул. “Калина“ в близост до ул. “Крайречна“. Той бил сам в автобуса, тъй като изчаквал кондуктора, който слязъл на предпоследна спирка. Рейсът бил със запален двигател и със затворени врати. Подсъдимият Енвер говорил по телефона в близост до автобуса и след като приключил разговора си, почукал на предната врата. Шофьорът му отворил вратата, защото го помислил за пътник.

Когато обаче подсъдимият влязъл, се развикал на шофьора защо спира на посоченото място. Докато пострадалият се извинявал, Енвер Асан Мехмед започнал да му нанася удари с юмруци в областта на лицето, след което го хванал с ръце и издърпал по стълбите от автобуса. Бутнал Бисер Асенов на земята и започнал да му нанася удари с ръце и крака по лицето.

Веднага щом подсъдимият спрял с непредизвиканата физическа агресия, шофьорът се изправил и влязъл в автобуса като затворил предната врата. След това се обадил на тел.112, тъй като на място пристигнал и бащата на подсъдимия - Ахмед Асан, който също се държал агресивно и заплашително.

В днешното разпоредително заседание на Районен съд не бе уважена молбата на пострадалия Бисер Асенов да бъде конституиран като частен обвинител. Това стана факт заради желанието на защитата делото да протече по особените правила. То ще бъде разрешено окончателно на 19 април, когато бе насрочено следващото заседание.

За провинението, в което е обвинен Енвер Асан, законът предвижда наказание до 3 години лишаване от свобода. Тъй като той е с чисто съдебно минало, делото от наказателно преминава в административно. Това означава, че Енвер ще получи като наказание само глоба и официално няма да се води осъждан.

Виж коментарите (11)

Още по темата (332):
16.04.2024 Шофьор на автобус към ученици в жегата: Пускам парното, да видим кой ще издържи повече!
08.04.2024 В Пловдив: Залостиха вратите на градски автобус с парцал
26.03.2024 Ученичка от Пловдив: Това не е нормално, вземете мерки!
12.01.2024 Пловдивчанин предложи градският транспорт да стане безплатен
08.01.2024 Шофьор пуши в насрещното, кондукторка мести крака на пътничка - пречил й
07.12.2023 Пътник наби шофьор на градски автобус в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).