Емоционален първи учебен ден в "Източен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:57 / 15.09.2020
2708
С емоционален първи учебен ден посрещнаха кмета на "Източен“ - Иван Стоянов учениците от НУ “П.Р.Славейков“. Пъстрото множество от първокласници, родители и учители с нетърпение чакаха ритуала в първото си училище и усмивките не слизаха от лицата им. Директорът Димка Врачева лично посрещаше всички от новата смяна ученици. Съгласно традицията, кратка програма със стихове, мажоретки и песни анонсира първия училищен звънец .

Иван Стоянов пожела на всички здраве и подчерта, че е в процес изграждането на три зелени класни стаи в началното училище, които с помощта на специалистите от районната администрация, ще бъдат без аналог в града и страната и ще даде възможност за обучение на децата в екологична, зелена и модерна среда. Това училище заслужава подобен комплекс, защото то е на висота в обучението и , образованието и възпитанието на своите ученици- заключи той

Отец Иван изпълни тържествен водосвет за здравето и успеха на всички ученици и учители и цветното шествие трепетно се отправи към украсените класни стаи за встъпителния урок на знанието.

И учениците от първи и пети клас в ОУ“Васил Левски“ изпълниха училищния двор за откриване на новата учебна година. Мажоретни и песенни изпълнения в съпровод на гайда от учителя в същото училище Петър Смиленов и под диригенството на Екатерина Захариева откриха събитието, на което директорът Гергана Петрова привества учениците и кмета на района Иван Стоянов. Усмихнат, той пожела на учителите да са здрави, за да могат да посрещнат предизвикателствата на новата учебна среда, а на учениците- да уважават и пазят своите педагози, защото те ще са опората им в следващите учебни месеци.

Иван Стоянов изпрати специални поздравителни адреси на всички директори на детски градини и училища в района в които се казва: "Пандемията от COVID-19 изправи всички ни пред опасност, която светът не познава, но тя ни даде увереност чрез Вас- творци на знанието, че човекът е по-силен в този двубой чрез прогреса и образованието“.

Виж коментарите (0)

Още по темата (675):
20.03.2024 Важно за всички родители на първокласници в Пловдив
20.09.2023 Първокласници участваха в открит урок за мобилността в града и пътната безопасност
16.09.2023 На 20 години: Най-младата учителка у нас
16.09.2023 Бизнесдама: Евтиното излиза скъпо
15.09.2023 Икономистите с 12 мерки за по-добро училищно образование, сред тях – скъсяване на ваканциите
15.09.2023 По колко джобни да даваме на ученика?
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).