Екшън в "Столипиново", спират водата на некоректните платци!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (57)
12:01 / 21.11.2013
16627
Напрежение и струпване на много хора и полиция имаше днес сутринта при известната в "Столипиново" "автомивка на Гаро", видя репортер на Plovdiv24.bg. Причина за екшъна е акцията на ВиК Пловдив за спиране на водата както на въпросната автомивка, така и на други неизрядни платци. Автомивката незаконно се е присъединила към ВиК мрежата, въпреки твърденията на собственика й.

"В конкретния случай става въпрос за големи задължения, които не се плащат навреме. Близо 250 абонати от "Столипиново" вече са дадени на съд за стари задължения. Натрупаните задължения в кварталa са на обща стойност 300 хил. лева, като средната сума за едно домакинство достига 1 300 лв.". Това каза за читателите на сайта Манол Генов, управител на ВиК Пловдив.

Завеждането на съдебни дела и прекъсването на водоснабдяването са два от начините дружеството да намали задължения на клиентите си. Само битовите потребители дължат около 11 милиона лева на водния оператор, а общественият сектор има задължения за близо 3 милиона лева, посочи преди време Генов.

С цел дисциплиниране на потребителите и стимулиране на плащане чрез разплащателни и картови сметки, ВиК обяви 100-дневна кампания, която се провежда от 9 септември до 12 декември и ще завърши в навечерието на Коледа с предметни награди за изрядни абонати.

Манол Генов обяви още, че цената на водата в Пловдивско е една от най-ниските в страната - 1.10 лв./куб.м вода, таксата "канал" е 0.09 лв./куб.м., а за пречистване се плаща 0.17 лв./куб.м. Цените са без ДДС. Доскоро 16 500 абонати плащаха по 0.90 лв./куб.м. такса пречистване, която вече е намалена.



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (57)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).