Екшън в Пловдив! Мъж плаши, че ще си пререже вените!

Автор: Васил Динев
Коментари (5)
16:19 / 26.02.2016
9347
Шизофреник от Пловдив се барикадира в апартамента си на бул. "Васил Априлов" в Пловдив, съобщава "Монитор". Мъжът е заплашил, че ако някой разбие вратата на жилището, ще си нареже вените.

Сигналът за случващата се психо драма бил получен на 112 в 13,30 часа. Подала го майката на психичноболния Любчо, който живее сам в един от високите блокове на "Васил Априлов" 124 от северната страна на булеварда. Жената всеки ден носела храна на болния си син, но днес по обяд той отказал да й отвори вратата.

Предполага се, че по-рано през деня майка и син са се скарали за нещо, което е предизвикало яда на болния мъж. Той категорично отказвал да види майка си, като дори видът на храната не го умилостивил. Любчо заявил на майка си, че няма да отвори и се наложило жената да повика полиция.

На адреса освен униформените отишъл и екип на Бърза помощ. 

"Можем да разбием вратата", предложили униформените на майката, но в този момент Любчо им извикал, че ако някой напъне входната врата, той ще си пререже вените. 

Половин час, след като и майката и полицаите си тръгнали от адреса, Любчо се показал навън. Той носел със себе си нож и плашел комшиите, че ще си разреже вените. 

Когато хората го почерпили с кафе, болният пловдивчанин се успокоил и се прибрал у дома си. Предполага се, че ще бъде настанен за лечение в Психодиспансера.

Това не е първи случай в Пловдив, при който психичноболни се барикадират в домовете си и плашат със самоубийство. 

Само преди около месец шизофреник заключи себе си и майка си в апартамента им на бул. "Свобода".

Заложническата драма там продължи 16 часа, след които болният пловдивчанин, който се оказа, че е и наркоман, бе настанен в Психодиспансера за лечение.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Обяснение в любов в Пловдив: Честит рожден ден, Цветана!
Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България", се срещна...
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Реставраторът на Източната порта на Филипопол: След 45 години - ц...
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).