"Еколозите" реагираха като ужилени на разкритията ни, оплетоха се в обясненията си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (30)
19:50 / 16.08.2015
14788
Самообявилите се за "еколози" група протестиращи и опитващи се да саботират големите проекти на Пловдив, реагираха като ужилени на разкритията на Plovdiv24.bg за нещата, които готвят пред сградата на РДНСК.

Те изпратиха няколко "опровержения" до редакцията ни, като в едното твърдят, че мероприятието им е законно, а в друго се твърди, че няма подобно мероприятие. В наглостта си искат сваляне на материала или снимките към него. Все пак публикуваме опроверженията:

Опровержение 1, изпратено от Лилия:
Здравейте, по повод статията ви от днес, озаглавена "Разследване: Еколози готвят незаконни саботажи в РДНСК, за да спрат строежа на зоопарка", трябва да ви уведомя, че това е невярна информация. Събитието е напълно законно и е подадено уведомление в общината за него. Освен това статията съдържа директни клевети и обиди, и лицата на снимката се чувстват лично нападнати. Настояваме да свалите статията или да напишете опровержение, впротивен случай ще търсим правата си по съдебен ред.

Опровержение 2, изпратено от Адв. Атанас Петров:
Позволили сте си да публикувате статия със заглавие "Разследване: Еколози готвят незаконни саботажи в РДНСК, за да спрат строежа на зоопарка". С неприятна изненада установявам, че под заглавието сте ползвали снимка, на която присъствам и аз - адв. Атанас Петров.

Уведомявам Ви, че в случай, че тази снимка с моя образ в статия под такова заглавие и текст не бъде премахната в срок от 1 час (до 18,40 ч.) ще бъда принуден да потърся отговорността на вас и медията, която представлявате за да докажете твърденията за моето участие в такива позорящи факти като "незаконни саботажи" (цитат от заглавието Ви).

Получава се така, че саботажите не били скрити и незаконни, а законно планирани, а в следващото обяснение, един от тези еколози, който даваше пресконференция с останалите по темата, твърди, че няма нищо общо.

Ние сме медия, която стои твърдо зад действията си и няма да махаме публикации, нито снимки. Когато някой прави нещо трябва да застава с името си, а не да го прави подмолно.

Все пак ще зададем и няколко въпроса на еколозите, отправени от хората в коментарите под статията, не от нас. Редно след като претендират за някакъв фактор в обществото или претендиращи за представителност в обществото, да намерят достойнство в себе си да отговорят на тези въпроси:

1. Какво са направили тези еколози за зелената система на Пловдив?

2. Платени ли сте?

3. Тези хора не работят ли?

4. Кой представляват?

 


Виж коментарите (30)

Още по темата (247):
27.01.2024 Правят зоологическата градина в Пловдив така, че животните да не страдат зад заграждения
20.12.2023 Пловдив кандидатства за техническа помощ за зоопарка
29.08.2023 Кметът: Зоологическата трябва да е на друго място заради новото жилищно строителство в района!
29.06.2023 Пловдив кандидатства за средства за зоологическата градина
14.02.2023 Пловдив остава без зоологическа градина
30.01.2023 Обсъдиха отпускането на много пари за два важни пловдивски проекта
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).