Единствената в Пловдив двойна пирамида ще радва деца в нов зелен оазис в "Централен"

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
10:21 / 20.09.2019
5620
Живеещите в зоната на бул. "Княгиня Мария Луиза“ и бул. "Източен“ изказаха признателност на кмета на район "Централен“ Георги Стаменов за огромния нов парк до кръстовището на двата булеварда, чието строителство е на финалната права.

Жители от околните блокове спираха районния кмет при инспекцията му на изграждането на съоръжението и го адмирираха за енергичността и усилията му, в резултат на които грозните постройки са заменени от зелен оазис за отдих на малки и големи.

"Благодаря Ви г-н Стаменов, че спазихте обещанието си и превърнахте тази запустяла площ в прекрасен парк“, поздравяваха хората кмета на район "Централен“.

Теренът от близо 5 дка, на който преди това имаше баничарница, павилион за продажба на мебели и стара, паянтова общинска къща, бе разчистен и до дни предстои да бъде залесен.

Вече е оформено коритото на басейна на бъдещия красив фонтан, който ще е в центъра на парка. Изградена е и площадката, на която ще бъде разположена двойна въжена пирамида. Тя е единствена по рода си в Пловдив и е предназначена за игра на по-големи деца. В момента се очаква съоръжението да пристигне от Германия. За малчуганите пък в единия край на парка има модерна детска площадка.

По протежението на един от блоковете ще бъде засадена разкошна 50-метрова алея с рози, която ще радва живеещите в района. В парка ще се монтира ново осветление, ще се изгради напоителна система, ще бъдат поставени пейки, на които хората да отдъхват, докато децата се забавляват.

Виж коментарите (0)

Още по темата (240):
26.03.2024 Отлична новина за детска градина в Пловдив
26.03.2024 Отстраняват нередности след сигнал на Plovdiv24.bg
17.03.2024 В края на май приключва един от най-мащабните проекти в Пловдив
10.03.2024 Сигнал от Пловдив: Кой ще се подпише, че е приел тази мърлящина?
22.02.2024 В "Централен" откриха четири нови детски площадки
20.02.2024 Вижте какво ще има на мястото на бивш ресторант под Бунарджика
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).