Един от най-чаканите фестивали разтърсва Пловдив за няколко дни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:42 / 13.04.2023
10757
Един от най-чаканите фестивали в Пловдив разкрива още сцени и изненади на пловдивчани и гостите на града. Това разкрива организаторите на Plovdiv vibes, който стартира на 20 април, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Фестивалът има за цел за децентрализира културните събития в Пловдив, като проведе такива и в шестте района на града, а не само в центъра. Събития ще има в парковете "Рибница", "Елит", Младежки хълм, "Лаута" и Гребна база, като ще са  своеобразни зони, където ще има различни активности. Предстои и много разнообразна програма.

"Смисълът на тези проекти е да налагаме определени политики преди и след Пловдив - Европейска столица на културата. Децентрализация на културната в Пловдив, така че наситеността на културните събития да има в периферните части на града. Plovdiv vibes организира събития в 6 зони и променя градските пространства.", сподели заместник-кметът Пламен Панов.

"Доволни сме, че се облагородяват зоните с културни мероприятия и събития за цели семейства.", допълни той.

Мероприятията започват в петък - 21 април в подножието на Младежкия хълм с DJ Skill заедно с базар в подкрепа на българските и по-специално на пловдивските творци в различни сфери на приложно изкуство. През почивните дни ще се проведат концерти.

В понеделник на 24 април в парк "Елит" ще има открит урок по фотографско изкуство и ще има изложба на фотографии с истории зад снимките.

На Бунарджика е предвидена изложба на детско творчество с прекрасни снимки от деца, селетирани по теми. Успоредно с това ще върви и базарът на Младежки хълм, с възможности за детски работилници. В четвъртък, на 27 април, е предвидена джаз вечер, която постоянно ще присъства във фестивала оттук нататък.

На 29 в събота е най-интересното и чакано събитие, разкриха организаторите - "Игрите на 90-те". Млади хора създават 8 пространства с любими игри от 90-те. Събитието няма състезателен характер, а цели да запознае младото поколение  с миналото.

30 април ще бъде денят, посветен на деца и възрастни в неравностойно положение. Училище за деца със специални потребности ще проведат концерт и паралелно ще има работилници за тези деца и техните нужди, ще има и открит урок по жестомимичен език.

Ще има зона за храна, зона за деца, пицария, ресторант, с доста възможности за почивка и отдих. 

Събитието е подкрепено от община Пловдив.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).