Един милион цветя засаждат тази есен в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
15:05 / 07.10.2016
5386
За поредна година ОП "Градини и паркове" засажда около един милион есенно-пролетни цветя, съобщи директорът на общинското предприятие Стоян Алексиев.

С пъстра палитра теменужки, парички, незабравки, селене и други пролетни видове вече са оформени много от цветните лехи по улици, булеварди, кръгови кръстовища, градини и паркове. 

"Бяхме много радостни, когато преди няколко години наесен успяхме да засадим 500 хиляди цветя, а сега броят им е двойно повече. За добрия растеж допринасят както всекидневните грижи на нашите служители, така и поливните системи, които изградихме", сподели Стоян Алексиев.

Директорът на "Градини и паркове" припомни, че насажденията не се купуват, а се отглеждат в собствени оранжерии. Както през 2016-а, така и през следващата година се очаква общият брой на цветята в Пловдив да надхвърли 3 милиона.

Според Алексиев нарастващата зелено-цветна декорация допринася за непрестанно подобряващата се визия на града. 

Междувременно продължава цъфтежът на розите по големите пловдивски булеварди, към които само тази са направени нови попълнения с над 5200 храста. Поради високото си качество и полаганата добра грижа много от летните цветя също ще красят Пловдив до късна есен, смятат от общинското предприятие.

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят редица правилници и наредба на Община Пловдив
Знаковата сграда, която Пловдив загуби завинаги
Катя Стоилова, БСП: Повишаване на тежестта на наказанията за изос...
Ивета Балева от Starbucks Парадайз Център ще представя България н...
Риба на фурна с гарнитура докара разстройство на деца в Пловдив
Откриха много наркотици в апартамент в Кючука!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).