ЕСК не е Тотев, ЕСК е Пловдив и пловдивчани!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (40)
11:19 / 05.01.2019
18848
Негативизъм е завладял много от пловдивчани в навечерието на грандиозното откриване на Пловдив - Европейска столица на културата. Дали мрънкачите са повече от ценителите или просто са по-нагли и активни, предстои да разберем.

Европейска столица на културата е събитие, което е на всички пловдивчани, на града ни, уважение към великата му и богата на култура история.

ЕСК е момент в който цяла Европа, дори светът, е вперил поглед в нас. Сега ли е момента да показваме какви Ганьовци са част от нас? Ще позволим ли на простаците да са лицето на града ни?

Стига негативизъм и мрънкане!

Пловдив е много по-голям от дребните душици, които винаги ще намерят от какво да са недоволни. Ако не ви харесва управлението - идват избори, там е полето ви за действие и налагане на промяната.

Моля да не цапате най-голямото културно събитие в България от десетилетия с комплексарщината си.

Проектът Пловдив - Европейска столица на културата стартира и беше стартиран и подкрепен от Plovdiv24.bg много преди сегашния градоначалник да седне на поста си. Отзвукът за събитието ще е реклама за Пловдив, много след като той стане от кметското кресло. Нека се вразумим и да се опитаме да покажем на света в колко прекрасно място живеем. Естествено, че има проблеми и неуредици около организацията, но наша мисия, на всички пловдивчани, е да се опитаме да покажем хубавото в града ни, а не да си развяваме цяла година кирливите ризи.

Като какви искате да бъдем запомнени от Европа и света?

Независимо от организацията, събитията и инфраструктурата, основното с което ще се сблъскат туристите и гостите на ЕСК са пловдивчани. От нас зависи като какви ще бъдем възприемани в Европа и по света следващите десетилетия. 

Много малко то нас осъзнават колко мащабно е събитието всъщност. За Пловдив ЕСК 2019 се говори в цяла Европа и то доста усилено от от доста време, интересът е наистина огромен. Всички знаят за града ни и ще дойдат да го видят и да го оценят. Ще дойдат заради културните събития, но ще го запомнят с гостоприемството, топлотата, добротата и мултикултурността на пловдивчани, ще го запомнят с хубавите заведения, хубавата храна, уникалната архитектура, Античния театър, Римския стадион, Най-голямата и автентична Главна улица в Европа... Аз поне искам с това да бъде запомнен града ни. 

Затова трябва да вразумим всички негативно настроени хорица и да не им позволяваме, заради дребните им душици и политически цели, да лепнат петно на прекрасния ни град и на етикета "Майна"!

Източник: Кирил Налджиев

Виж коментарите (40)

Още по темата (964):
09.09.2024 Кирил Велчев: Бюджетът за титлата "Пловдив ЕСК 2019" е най-голямата публична инвестиция за култура
05.09.2024 Пловдив празнува 10 години Европейска столица на културата
04.09.2024 Пловдив празнува 10 години Европейска столица на културата
04.09.2024 Опаковаха бившия Партиен дом
25.08.2024 Мащабен концерт за един паметен момент от историята на Пловдив
23.08.2024 Безплатен концерт в чест на обявяването на Пловдив за "Европейска столица на културата"
Още новини от Новини от Пловдив:
Общинско предприятие търси нови служители
Пловдивчанин: Едва не умрях на пътя, млада двойка ми спаси живота...
Иван Петков ще води листата на БСП в Пловдив, Манол Генов в облас...
В Пловдив изнесоха подробности за опасното вещество, източник на ...
Започна монтажът на светофар на улица "Даме Груев"
Полицията в Пловдив подхвана джигитите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).