ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Дяволът е в детайлите или защо вече и с центъра на Пловдив не можем да се хвалим
Автор: Данислава Вълкова 08:58 / 29.04.2023Коментари (2)5679
Десетки изпочупени плочки на пл. "Централен", неработещи фонтани на Главната пред Община Пловдив, в Цар-Симеоновата градина, в това число една от най-големите атракции - Пеещите фонтани, сухите фонтани, малките фонтани, Езерото с мечката, Деметра, стълбите на Каменица, където даже е жабунясала насъбралата се вода. Не са пуснати и фонтаните пред Епископската базилика на Филипопол.

Всичко това проличава с просто око и при най-леката разходка по центъра, която Plovdiv24.bg направи. Вместо община Пловдив да подготви още всичко в края на зимата и сега с топлото време хората да се радват на атракциите, то единствените фонтани, които работят са тези до паметника на Гюро Михайлов, при това две от дюзите не функционират.

В момента тече обществена поръчка за поддръжка на Пеещите фонтани, за което вече ви информирахме. Ремонт се прави и на любимата атракция на пловдивчани - фонтанът с пеликаните, като той започна преди Великден и явно ще захване и почивните дни през месец май. След зимния сезон, той беше пуснат за около десетина дни и след това спрян.

Разхождайки се по центъра на града се вижда, че Община Пловдив не е най-добър стопанин, не се поддържат и не работят елементарни обекти, които преди пловдивчани приемаха за даденост, но тяхната липса се забелязва.

И докато преди хората казваха, че Пловдив не е само центъра, то вече и с центъра не можем да се похвалим.

Хората се възмущават, че е мръсно, изпочупено, хортензиите пред сградата на администрацията са изкоренени, а останалите лалета са вече прецъфтяващи.

Plovdiv24.bg отправи въпроси към общинското предприятие "Градини и паркове", за да провери какви са плановете за засаждане на нови. Отделно попитахме и относно изпочупените плочки на пл. "Централен", които се намират само на няколко метра от сградата на партийния дом, където кабинетът на заместник-кмета по строителство Пламен Райчев

Ние отправихме въпроси към него, за да видим какви действия по ремонта е предприела администрацията и очакваме отговорите, с които ще ви запознаем в допълнителен материали.

Припомняме, че и фонтанът на Водната палата също е неработещ, след като беше демонтиран, а в момента кметът на район "Централен" търси фирма, която да го постави наново.


Още по темата: общо новини по темата: 266
22.02.2024 »
24.09.2023 »
18.06.2023 »
04.07.2022 »
19.04.2022 »
01.04.2022 »
предишна страница [ 1/45 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Лалетата прецъфтели. Веднага кмета да ги тори да цъфтят пак. Селски списвачки. От вашия медиен парцал са ви прецъфтели картуните.
+6
 
 
На Малката Главна,всички пейки са леш,мазни и гнусни от дюнери !! Кошчетата за боклук са направо плачевни, пейките , нито се мият ,чистят или поддържат, пълна отврат ! Пълно е с пияни и просещи роми , общинска охрана не ги притеснява , а би трябвало ! Главната е пълен леш , беше най-хубавата в България...Който може да посети, други областни градове в България, ще види , колко Пловдив изостава с централната улица ! Само гета се строят и нищо смислено , кино Космос и то стои в нищото, паркинг трябваше да се направи за центъра и това не стана ...може пък да има и хора на , които всичко това им харесва...за мен всичко е миш-маш, спирки , подлези , разделителни колчета по централни булеварди са на изчезване или счупени , има един знак на колелото на Панаира , стои полу-паднал 2 години и тн...ужасна поддръжка на града...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: