Дълъг ремонт на бул. "Санкт Петербург" и пак не е както трябва

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (0)
09:05 / 14.06.2022
4540
Тротоарните плочки на новоремонтирания бул. "Санкт Петербург" на места са подредени все едно дете е подредило кубчета лего, видя Plovdiv24.bg. Всъщност кубчетата биха се подредили по-правилно, отколкото част от плочките.

Отделните елементи на тротоара са положени в определени участъци всеки със собствен наклон, а около шахтите нивелацията е още по-зле. Може би трябва да изчакаме слягане? Все пак, като се прави ремонт с публични средства, качеството и устойчивостта са най-важните елементи. А разместените плочки от сега показват, че устойчивостта няма да е за дълго.

По цялото протежение на ремонтираната част има няколко изоставени на земята  пътни знаци, незавършени части от тротоар, стърчащи гофрета, строителни отпадъци.  Едно от най-фрапантните неща обаче са нескосените тротоари. Само на няколко метра на южното платно има доста по-добър пример за това как трябва да изглежда един скосен тротоар и как са направени сега. В първия случай не се усеща разлика в нивата между пътното платно и тротоара, а във втория - ръба на бордюра все пак си е ръб.

И докато на някои места има жалки опити за скосеност, то на мястото за преминаване на пешеходната пътека между двете платна по средата в зелената площ има още по-високи бордюри, които значително затрудняват преминаващите майки с детски колички, каращите велосипеди, тротинетки, а за хората с инвалидни колички е кауза пердута.

Заради ремонта на пътното платно има и няколко изсъхнали млади дървета, явно заради засегната коренова система.

И ако дотук някой от строителния надзор на обекта си е затварял очите, то напомняме, че ремонтът на последния участък от булеварда не е започнал - този до новостроящия се жилищен комплекс и предстои отново затваряне на пътното платно за движение на автомобили. 

Така това е една от най-дълго ремонтираните отсечки на булевард - общо на 4 етапа: първият - от ул. “Лев Толстой" до кръстовището на Аграрния университет, вторият - от кръстовището на “Богомил" до “Лев Толстой", третият - от колелото на SPS до новостроящия се жилищен комплекс и предстоящият - от строежа до ул. "Богомил". За първите три отне две години (макар и в не непрекъснати ремонтни дейности, но за сметка на това доста изнервящи хората, живеещи и работещи в района - бел. ред), а за четвъртия - Божа работа.

Виж коментарите (0)

Още по темата (101):
11.02.2024 Най-накрая: Осветиха една от най-опасните пешеходни пътеки в Пловдив
16.01.2024 Модернизират забравена от Бога зона в Пловдив, изграждат нова улица
19.10.2023 Дооправиха новоремонтирана улица в Пловдив, МРРБ не хареса изпълнението
12.10.2023 БСП: "Гладно поле" е олицетворение на управлението на Пловдив в последните 12 години
22.01.2023 Сигнал за изключително опасен проблем след ремонт на улица в Пловдив
06.01.2023 Пореден акт на вандализъм в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Първи нередности в новоремонтираната Градска градина на Пловдив
Мутренски сцени на бул. "Пещерско шосе" в Пловдив
Продължават ли да се строят панелни сгради в България?
"Параграф 22" за срутилата се къща в Стария град
Певци от цял свят пеят в защита на Альоша в патетичен видеоклип
Шофьор хвърли 100 лева на задната седалка на патрулка, пробите му...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).