Дотук ли се докарахме? Деца между 9 и 12 години унижиха пенсионер

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:36 / 29.01.2021
10715
Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за извършен грабеж спрямо 84-годишен мъж в с. Рогош, обл. Пловдив – престъпление по чл. 198 ал. 1 от Наказателния кодекс. Във връзка със случая служители на РУ – Труд при ОД на МВР – Пловдив са установили четири малолетни деца, които са на възраст от 9 до 12 г.

На 28 януари 2021 г., около 16 часа, в дежурната на РУ – Труд е бил получен сигнал за извършен грабеж в с. Рогош, обл. Пловдив, спрямо 84-годишен мъж. Съобщено било, че няколко лица спрели на улицата пострадалия, хванали го за ръцете, за да не може да ги движи, и от джоба на панталона му отнели 110 лева.

При извършените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия няколко часа по-късно са били задържани четири малолетни деца  – три момчета и едно момиче. Две от тях са на 12 г., а другите на 9 и 11 г. Част от отнетата сума – 36,50 лв. е възстановена, а останалата била похарчена за храна, напитки и транспорт. След грабежа малолетните отишли с автобус до Пловдив и се върнал в с. Рогош с такси.

По закон малолетните извършители на престъпления не носят наказателна отговорност. Поради тази причина делото предстои да бъде изпратено по компетентност на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетни за налагане на възпитателни мерки.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).